ITB Berlin’de görkemli İzmir tanıtımı

Egeli turizmciler, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Berlin 2017 Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB Berlin) görkemli bir stantta bir araya geldi.

  • 0
  • 864
ITB Berlin’de görkemli İzmir tanıtımı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Egeli turizmciler, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Berlin 2017 Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB Berlin) görkemli bir stantta bir araya geldi. Fuarlara katılımın önemli olduğunun altını çizen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Bu tür fuarlara devlet, özel sektör el ele vererek katılmamız ve marka şehir İzmir’i en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor” dedi.
 
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı, Egeli turizmcileri uluslararası turizm profesyonelleriyle buluşturdu. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Bergama’nın Akropol’ü ve Selçuk’un Efes Antik Kenti’ndeki Celsus Kütüphanesi ve tarihi İzmir Saat Kulesi’nin dev maketlerinin yer aldığı 53 metrekarelik İzmir standı büyük ilgi gördü. Stanttaki görsellerde İzmir’e ve İzmir’in sahip olduğu değerlere dikkat çekildi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, ETİK Başkan Yardımcısı Şinasi Akçay, ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Belge’nin yanı sıra ETİK üyesi turizmciler Deniz Özkardeş ve Mehmet Uçar ile Onursal Dylan Özatacan ve Seyyar Kırmızısakal da fuarın katılımcıları arasındaydı.

Fuarın ilk günü İzmir standını ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, Egeli turizmcilerle bir araya geldi. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Başkanı Mehmet Ensari, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkilileri İzmir standında buluştu.
 
Avrupa pazarı için çok önemli olan ITB Berlin Turizm Fuarı’nda İzmir’in ayrı bir stantla katılmasının İzmir’e ilgiyi arttırdığını belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Bulunduğu yer itibarıyla Türkiye standı ITB Berlin’e, Türkiye standına da görkemli maketleriyle İzmir damga vurdu” dedi. Marka değeri olan İzmir’in tanınırlığını, bilinirliğini arttırmak için turizm fuarlarına katılmanın önemli olduğunun altını çizen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir, 8 bin 500 yıllık geçmişi, sahip olduğu değerleriyle kriz dönemlerinde bile büyük potansiyeli ortaya koyabilecek bir şehir. Uluslararası turizm fuarlarına, hele turizmin kalbinin attığı, trendlerin belirlendiği turizm borsasına katılım çok önemli. Kente sağlayacağı ekonomik fayda düşünülerek bu tür fuarlara devlet, özel sektör el ele vererek katılmamız ve marka şehir İzmir’i en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor. İzmir Tanıtma Vakfı, İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Ticaret Odası’nın tanıtıma daha çok bütçe ayırmalı. Bu alanlarda var olmak zorundayız.”

Uluslararası turizm fuarlarına katılımda turizm sektörüne de önemli görevler düştüğünü vurgulayan Mehmet İşler, “Turizmde rekabet artık ülkeler değil, şehirler üzerinden yapılıyor. İzmir’in daha çok tanıtılması ve dünya turizm pastasından daha fazla pay alması için çabalıyoruz. Bunu işbirliği ve elbirliğiyle sağlayabiliriz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv