İTK, Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’nda

Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’nın dokuzuncusu 11. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında 11 – 12 Mart tarihlerinde gerçekleşti.İzmir Özel Türk Koleji Büyükçiğli Kampüsü 3.sınıf öğrencileri Resim Öğretmenleri Suat Ünverdi eşliğinde yarışmaya katıldı. Yarışmaya katılan 22 okul dünyanın en bilinen fabllarından biri olan “Kaplumbağa ile Tavşan” masalının yine özgün bir yorumu ile sahne aldı.

  • 0
  • 1.528
İTK, Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’nda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’nın dokuzuncusu 11. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında 11 – 12 Mart tarihlerinde gerçekleşti. 
 
İzmir Özel Türk Koleji Büyükçiğli Kampüsü 3.sınıf öğrencileri Resim Öğretmenleri Suat Ünverdi eşliğinde yarışmaya katıldı. Yarışmaya katılan 22 okul dünyanın en bilinen fabllarından biri olan “Kaplumbağa ile Tavşan” masalının yine özgün bir yorumu ile sahne aldı.
 
İTK’lı öğrenciler bu yıl da masal konusu ve ana karakterler sabit olmak üzere, performanslarının senaryolarını ve diyaloglarını kendileri yazdı. Yarışmada kullandıkları tüm materyalleri kendileri hazırlayan öğrenciler büyük bir özveri ile haftalarca çalıştı. Küçük kuklacılar “Kaplumbağa ile Tavşan” masalının özgün yorumu ile kukla oynatım ve sahne tasarımı üzerine yoğunlaşıp, diyalog ve karakter tasarımı gibi yaratıcı alanların üstünde çalışarak performanslarını sahneledi.
 
İzmir'de kukla sanatının yaygınlaşmasına, çocukların duygusal ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan yarışmada ödül alacak okullar, 17 Mart Cuma günü gerçekleşecek ödül töreninde açıklanacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv