İTK’da 67. kez eğitim öğretime başlamanın gururu

1950 yılında Bahattin Tatış tarafından kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar doğru seçimler yapabilen, çevresine ve kendisine çok yönlü katkısı olan, çağdaş, dengeli ve mutlu Türk gençleri yetiştiren İzmir Özel Türk Koleji 5 Eylül günü 67. kez yeni bir eğitim öğretim yılına başladı.

  • 0
  • 2.222
İTK’da 67. kez eğitim öğretime başlamanın gururu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji’nin Konak Bahattin Tatış, Büyükçiğli, Marmaris, Bornova ve Manisa Kampüslerinde eş zamanlı olarak düzenlenen törenlere İlkokuldan lise son sınıfa kadar tüm öğrenciler, veliler, mezunlar ve idareciler katıldı. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızı korumak ve bizlere Cumhuriyeti kazandırmak için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimiz ve bugünde terörle mücadele ederek demokrasi ve ülke bütünlüğümüz için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlerde okul müdürleri 2016-2017 eğitim öğretim yılı için dileklerini ve düşüncelerini paylaşırken; İzmir Özel Türk Koleji’nden bir önceki eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencilerimiz de öğrenci arkadaşlarına seslendiler.  Törenlerde bu yıl da İzmir Özel Türk Kolejli öğrenciler İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Türkçe dillerinde dostluk mesajları verdiler.
 
İTK Bahattin Tatış Kampüsü’ndeki törenin açılış konuşmasını yapan İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehit ve gazileri şükranla andıklarını belirterek  “İzmir Özel Türk Koleji kurulduğu günden bugüne kadar prensiplerinden ödün vermemiştir. Bu prensiplerin başında disiplin gelmektedir. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin bu disiplin prensibine sıkı sıkıya bağlı kalmalarının sağlanması en önemli ricamdır. Prensiplerimiz içinde olmazsa olmaz unsur demokratik laik Türkiye Cumhuriyetine bağlılığımızdır. El birliği ile bu güzel ideolojimizi tüm yurt sathında göğsümüzü gere gere yaygınlaştırmak en önemli ödevlerimizden biridir.” dedi. İTK’nın değerlerinden ve misyonundan da bahseden Tatış, her İTK’lı öğrencinin bu değerlere sahip çıkması gerektiğini belirterek, tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere başarılı bir eğitim yılı diledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise konuşmasında “2016-2017 eğitim öğretim yılı başlarken kıymetli öğretmenlerimizin yaptığı çalışmaları kenara bırakamayız. Özellikle bu ülkenin temel değerlerini bilen, aidiyet ve adanmışlık ile bu ülkeye hizmet etmek için bu ülkenin temellerini bilerek yürüyen genç neslin yetiştirilmesi noktasında öğretmenlerimizin fedakârlıklarını, cefakârlıklarını çok iyi bilmekteyiz. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi bir nesil yetişecekse bu öğretmenlerimizin eseri olacaktır.” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız Türk Koleji’nin yeni eğitim öğretim yılının yeni başarılara vesile olacak verimli, güzel bir yıl olması temennisinde bulunarak, “Değerli gençler iyi ki varsınız, sizler bu ülkenin teminatı ve yarınısınız. Sizlere verilen eğitim geleceğimize yapılan yatırımdır. Sizler yarınımızın gururu olacaksınız. Bugün yeni ders yılınızın açılışında sizlerle olmak, iyi dileklerimi size kendim söylemek için buradayım. Yeni ders yılınız hayırlı olsun,  başarılarınıza başarı katsın. Sizin başarılarınız bizim başarımızdır. Bizden ne isterseniz biz hazırız, bütün imkanlarımızla biz bunun için varız. Sizi başarıyla yetiştiren okul kadronuzu da kutluyor ve teşekkür ediyorum. “dedi. Şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anarak konuşmasını sürdüren İzmir Valisi yaklaşan bayram için kutlamada bulundu.

İTK Manisa Kampüsü’nde gerçekleştirilen okul açılışına katılan İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış ise açılış konuşmasında “Değerli Öğretmenlerim, sizler yalnızca dersleri öğretmekle sorumlu değilsiniz. Ulvi bir meslek seçtiniz. Bu mesleğin manevi yükü çoktur. Çocuklarımıza her alanda örnek olmalısınız. İzmir Özel Türk Koleji öğretmenleri olarak bunu eksiksiz yapacağınızdan şüphem yok. Değerli Velilerimiz, çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ama sizler de bu takımın önemli birer parçasısınız. İzmir Özel Türk Koleji Ailesi olarak öğrencisi, öğretmeni, velisi ve Manisa’daki pek çok mezunu ile hep birlikte başarıdan başarıya koşacağız. Manisa kampüsümüzün hedefleri yüksek. Yakın zamanda okulumuzu ülkemizin güzide eğitim kurumlarından birisi haline getireceğiz.” dedi. 
 
İTK’da bir gelenek: Bayrak Flama Devir Teslim Töreni
İzmir Özel Türk Koleji’nde bir gelenek olan ve her eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen Bayrak Flama Devir Teslim Töreni bu yıl da düzenlendi. İTK’dan mezun olan öğrenciler bayrak flama devir teslim töreninde Türk Bayrağını ve İTK Flaması’nı arkadaşlarına teslim ettiler. Bahattin Tatış Kampüsünde öğrencilere seslenen İTK 2016 Mezunu Mert Kalender konuşmasında “Sevgili Öğrenci Arkadaşlarım, siz zaten bünyesinde bulunduğunuz bu güzel okulun kaliteli akademik kadrosuyla derslerinizde başarılı olacak, sizi bekleyen tüm sınavlara büyük bir özveriyle hazırlanacak, bu okuldan donanımlı bir şekilde mezun olacaksınız. Ama Türk Koleji sizi sadece akademik anlamda başarılı bir birey olarak değil; çağdaş, inkılapçı, ilerici, vatansever ve Atatürkçü bir birey olarak Türkiye toplumuna kazandıracaktır. 1923 Ekim'inde ülkemizi yoktan var eden bu değerler biz Türk Kolejli gençlerin her zaman ve daima kalbinde olacaktır.” dedi. İTK Okulları’nın beş kampüsünde eş zamanlı gerçekleşen törenler, İTK Okul Marşı’nın söylenmesinin ardından, öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde sınıflara gitmesi ile son buldu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv