İTK’da Üniversiteye Hazırlık Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

İzmir Özel Türk Koleji öğrencilerinin üniversiteye hazırlık çalışmalarına destek vermek amacıyla yapılan Akademik ve PDR çalışmaları hızla devam ediyor.

  • 0
  • 745
İTK’da Üniversiteye Hazırlık Çalışmaları Hızla Devam Ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji öğrencilerinin üniversiteye hazırlık çalışmalarına destek vermek amacıyla yapılan Akademik ve PDR çalışmaları hızla devam ediyor. Özellikle 12. sınıfta hız kazanan çalışmalara öğrencilerin ihtiyaçlarına göre özel olarak düzenlenmiş programlarda öğrenciler hem eksik oldukları konuları tekrar etme şansını elde ediyor hem de farklı sınav tekniklerini çalışıyor. 

Üniversiteye hazırlık programları kapsamında İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri Uzman Psikolog Manolya Özek Tatış ile “Kaygı Grup Çalışması”na devam ediyor. Her hafta gerçekleşecek olan çalışmalar 4-6 oturumdan oluşacak. 

Uzman Psikolog Manolya Özek Tatış, kaygı grup çalışmaları hakkında “İçine nefes, gevşeme egzersizleri, meditasyon, yoga gibi bedensel egzersizleri kattığım bu çalışmada; amacımız stresin ve kaygının yarattığı zihinsel ve bedensel yükleri temizlemek, her hafta dengemizi yeniden düzenleyerek sınav sürecinde daha dayanıklı olabilmek.” dedi.  Mesleki hayatında pek çok kaygılı gençle çalıştığını belirten Tatış, başarılı ve beklentisi yüksek öğrencilerin kaygılarının her zaman daha yüksek olduğunu, kendisinin de o öğrencilerden biri olduğundan hem onları iyi anladığını hem de onlarla çalışmaktan büyük keyif aldığını ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv