“İyiliğe Adanmış Bir Ömür”

Emekli Hemşire Kabak, tek mal varlığı olan evini Ege Tıbbiyeliler Derneği’ne bağışladı.

  • 0
  • 691
“İyiliğe Adanmış Bir Ömür”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Emekli Hemşire Kabak, tek mal varlığı olan evini Ege Tıbbiyeliler Derneği’ne bağışladı. Hasta olarak gelip tedavi olduğu Ege Üniversitesi’nde 40 yıl hemşirelik yapan Şükriye Kabak, doktorlara ve 40 yıl çalıştığı kurumuna vefa borcunu ödemek üzere tek mal varlığı olan evini genç hekim adaylarını destek sağlayan Ege Tıbbiyeliler Derneği’ne bağışladı.
 
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç  Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan emekli Hemşire Şükran Kabak’ın bu anlamlı bağışı onuruna “İyiliğe Adanmış Bir Ömür” adlı etkinlik düzenlendi.
 
Ege Tıbbiyeliler Derneği tarafından  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen ve Şükriye Kabak’ın yıllarca birlikte çalıştığı doktor ve hemşire arkadaşlarının da katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.
 
Törende, emekli hemşirenin hayat hikayesinin ve kendisiyle yapılan röportajın yer aldığı kısa filmin izlenilmesinin ardından Ege Üniversitesi mensuplarından oluşan “Grup Her Telden” bir müzik ziyafeti sundu. Programda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anaokulu 5 yaş grubu öğrencilerinin “Mini Şapka Defilesi” ve “Hayatımızdaki Melekler” adlı resim sergisi de yer aldı.
 
Hem çalışıp hem kardeşlerini okutan ve evini derneğe bağışlayarak örnek bir davranış sergileyen emekli Hemşire Şükriye Kabak için düzenlenen törene tıp fakültesi öğrencileri, hemşireler, doktorlar ve kendisi ile çalışan emekli mesai arkadaşları büyük ilgi gösterdi. Ege Üniversitesi Hastanesi, Dahiliye Kliniği’nin emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gürbüz Gümüşdiş, Şükriye Kabak ile birlikte çalıştıkları günlere ait anılarını paylaştı.
 
“BU GÜN BENİM DÜĞÜNÜM”
 
Şükriye Kabak, hekimlerin kendisini hem tedavi ettiğini, hem de meslek sahibi olmasına yardımcı olduklarını, hekimlere çok güvendiğini, hekimliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtirken gözyaşlarını tutamadı. Yaşamı boyunca çok destek gördüğü hekimlere vefasının bir göstergesi olarak evini, ihtiyaç sahibi hekim adaylarına maddi destek sağlayan Ege Tıbbiyeliler Derneği’ne bağışladığını ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Emekli Hemşire, onuruna yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti tanımlarken ‘Bu gün benim düğünüm’ diyerek tüm salona duygu dolu anlar yaşattı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv