İzmir Ata’sı için yürüyecek

  • 0
  • 575
İzmir Ata’sı için yürüyecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 8. kez düzenleyeceği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” 10 Kasım Salı günü saat 12.00’de gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü için özel anma programı hazırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin anma programı kapsamında bu yıl 8.’sini düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” 10 Kasım Salı günü Alsancak Limanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Saat 12.00’de başlayacak yürüyüşe katılan on binlerce İzmirli, hep bir ağızdan Ata’ya duydukları özlemi dile getirecek.

Yürüyüş bitiminde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacak onbinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası karşılayacak.

Aynı günün akşamında ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde de İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliği ile “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası Özel Konseri” konseri olacak. Ünlü sanatçı Zuhal Olcay’ın solist olarak katılacağı konsere İZDSO sanatçıları eşlik edecek. Programda Türk Beşleri’nden küçük eserler de seslendirilecek.

Atatürk’ün sağlığı, hastalıkları, vefatı..
Kent tarihi ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) de, 9 Kasım Pazartesi günü saat 18.00’de Dr. Eren Akçiçek’in,  “Atatürk’ün Sağlığı, Hastalıkları, Vefatı” konulu söyleşisine evsahipliği yapacak.  Etkinlik,  “APİKAM Kent Söyleşileri” serisinin ilki olarak da önem taşıyor.

Dr. Eren Akçiçek, tarih, kültür tarihi, tıp folkloru, gıda-beslenme, çevre ve su ürünleri konularında araştırmaları ve kitaplarıyla tanınıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv