İzmir Barosu Aladağ'da yaşanan faciaya müdahil olacak

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan Adana'nın Aladağ ilçesinde öğrenci yurdunda çıkan yangında 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili bir açıklama yaparak, “yaşanan olayı kader diyerek geçiştiremeyiz. Daha öncede benzerini gördüğümüz bu ihmallerin sorumlularının cezalandırılması yeni faciaların yaşanmaması için örnek oluşturacaktır” dedi.

  • 0
  • 626
İzmir Barosu Aladağ'da yaşanan faciaya müdahil olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan Adana'nın Aladağ ilçesinde öğrenci yurdunda çıkan yangında 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili bir açıklama yaparak, “yaşanan olayı kader diyerek geçiştiremeyiz. Daha öncede benzerini gördüğümüz bu ihmallerin sorumlularının cezalandırılması yeni faciaların yaşanmaması için örnek oluşturacaktır” dedi. Av. Aydın Özcan İzmir Barosu’nun açılacak davaya da müdahil olarak katılacağını ve sorumluların cezalandırılması için mücadele edeceklerini dile getirdi.
 
Baro Başkanı Aydın Özcan şunları söyledi: "Adana'da yaşanan yangın faciasında 11 çocuğumuz ve bir görevli maalesef vefat etmiş, 22 çocuğumuz da yaralanmıştır. Çok üzgünüz, vefat eden çocuklarımıza, vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, sabırlar dilerim. Bu olayın oluşmasında ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında hukuken gereği yapılmalı ve gerekli derslerin çıkartılarak tekrarlanmaması için tedbirler alınmalıdır. Yaşanan olay, 'kader' denilerek geçiştirilemez. Sorumlular yargı önünde hesap vermelidir. İzmir Barosu olarak bu olayın takipçisiyiz ve sorumluların cezalandırılması için davaya müdahil olacağız"

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv