İzmir Barosu'ndan Temiz Enerjiye Destek

İzmir Barosu Rüzgar Enerji Komisyonu 15 Haziran Rüzgar Enerji Günü ve 21 Haziran Güneş Enerjisi Günü ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • 0
  • 634
İzmir Barosu'ndan Temiz Enerjiye Destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Barosu Rüzgar Enerji Komisyonu 15 Haziran Rüzgar Enerji Günü ve 21 Haziran Güneş Enerjisi Günü ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir Adliyesi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro Başkan Yardımıcsı Mustafa Çetin, Enerji Hukuku Komisyon Sekreteri Arsin Demir, komisyon ve baro üyeleri katıldı.

Basın açıklamasında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu olarak çevreci politikaları ve temiz enerjiyi desteklediklerini belirtti. İzmir Barosu çatısı altında kurdukları İzmir Barosu Enerji Hukuku Komisyonu'nun önemli işlere imza attığını dile getiren Özcan, tüm dünya ülkelerinin ortak bir çevreci politikada birleşmeleri gerektiğini vurguladı.

DÜNYA ÇEVRECİ ENERJİYE YÖNELİYOR
Basın açıklamasını okuyan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin ise günümüzde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılarak üretilen enerjinin küresel toplam birincil enerji ihtiyacının % 13 ünü karşılar hale geldiğinin altını çizdi. Fosil kaynakların limitli doğası ve yakın bir gelecekte tükeneceğine ilişkin araştırmalara dikkat çeken Çetin, ''Geçmişten günümüze yaşanan petrol krizleri, dışa bağımlılığın azaltılması gibi nedenler, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinde devletleri yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneltmiş; yenilenebilir kaynaklarının geleceğin enerji kaynakları olacağı yönündeki inancın artmasıyla birlikte yenilenebilir enerji politikalarının gelişimi de hızlanmıştır. Yine, ülkemizin de taraf olduğu, Paris İklim Değişikliği Antlaşması, iklim değişikliği ile mücadele ve sera gazı salınımının azalması amacı doğrultusunda “yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttırılmasına” vurgu yapmak suretiyle yenilenebilir enerjiden faydalanmanın önemini bir kez daha ortaya koymuştur'' dedi.

ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA
Tüm dünyada her yıl 15 Haziran Dünya Rüzgar Enerjisi Günü ve 21 Haziran Güneş Enerjisi Günü olarak kutlandığını ifade eden Çetin, ''Temiz, güvenilir ve düşük maliyetli enerji üretiminin sağlanması, sera gazı salınımının azalması, istihdamın artırılması, sosyo ekonomik gelişimin temin edilmesi, dışa bağımlığın azaltılması, iklim değişikliğiyle mücadeledenüzerindeki katkıları sebebiyle “rüzgar ve güneş” enerjisinden faydalanmanın önemi her geçen gün daha da artmakta olup, Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi sektörü, tüm dünyada en hızlı büyüyen sektörlerin başında gelmektedir. Ülkemizde de rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarının sayısı hızla artmaktadır. 2016 yılında verilerine göre, rüzgar enerjisinde toplamda işletmede 6 bin MW’ın üzerinde santralimiz bulunmakta iken, bugün ibariyle devreye alınmış Lisansız Güneş enerjisi santrallerinin kapasitesi de 1300 MW’ı geçmiştir'' diye konuştu.

Basın açıklamasının devamında Çetin şunları belirtti: ''İzmir Barosu, Enerji Hukuku Komisyonu olarak bizler, “rüzgar ve güneş” ten faydalanmanın önemine vurgu yaparak, geleceğimiz olan çocuklarımıza temiz, yaşanabilir ve savaşsız bir dünya bırakmak adına rüzgar ve güneş enerjisinden daha fazla yararlanılmasını temenni ederek 15 Haziran Dünya Rüzgar Enerjisi, 21 Haziran Dünya Güneş Enerjisi gününüzü kutlarız.''

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv