İzmir basını acı günü

  • 0
  • 2.513
Yazı Boyutu:

İzmir basın dünyasının önemli isimlerinden Yeni Gazetem Ege İmtiyaz Sahibi Hilmi Çınar Pazartesi akşam saat 20.00 sularında Balçova'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 
 
Hilmi Çınar’ın ani ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu. Çınar için saat 11.00’de Çankaya semtinde bulunan Yeni Gazetem Ege önünde tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, gazeteciler ile oğulları Serdar ve Burhan Çınar’da katıldı. Çınar’ın naaşı başında konuşan çalışma arkadaşlarından Cengiz Duyar, yaptığı konuşmayla 10 yılda 3650 yayın ile sektördeki başarısını kanıtladığını söyledi. Gazetede tek fırça yiyen kişi olduğunu vurgulayan Güven, hayatı boyunca harçlığım ollup olmadığını soran ikinci insandı” dedi.
Vali M. Cahit Kıraç ise Hilmi Çınar’ın diktiği bayrağı oğullarının daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını dile getirdi.  
Hilmi Çınar, Balçova Uğur Cami'nde kılınacak öğle namazının ardından Narlıdere Mezarlığında aile kabristanında toprağa verildi.
 
KİMDİR
10 Temmuz 1950'de dünyaya gelen Hilmi Çınar, Kemeraltı’nda esnaflıkla başlayan iş yaşantısının son 15 yılında medya sektöründe yer aldı. Uzun yıllar İTO Meclis üyeliği görevinde de bulunan Çınar, medya alanına Yeni Asır Gazetesi’nde genel müdürlük göreviyle adım attı. Çınar 2001 yılında kurulan, Haber Ekspres Gazetesi’nin kuruluşunda da görev aldıktan sonra Yeni Gazetem Ege Gazetesi'ni kurarak 'imtiyaz sahibi' olarak 9 yıldır aralıksız medya alanında görev aldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv