İzmir Birincisi, Türkiye Altıncısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, ÖSYM tarafından ilan edilen 2017 ÖSYS sonuçları, kontenjan ve yerleşen öğrencilere ait sayısal bilgiler tablosuna göre doluluk oranı bakımından İzmir birincisi oldu

  • 0
  • 535
İzmir Birincisi, Türkiye Altıncısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, ÖSYM tarafından ilan edilen 2017 ÖSYS sonuçları, kontenjan ve yerleşen öğrencilere ait sayısal bilgiler tablosuna göre doluluk oranı bakımından İzmir birincisi oldu. İzmir´in yeni nesil devlet üniversitesi İKÇÜ, Türkiye genelindeki üniversiteler arasındaki kontenjan doluluk oranı sıralamasında ise altıncı sırada yer alarak önemli bir başarıya daha imza attı.

“Yüzde yüz doluluk oranı”
İKÇÜ kontenjanlara göre yerleşen öğrenci sayılarında yüzde yüz doluluk oranını yakaladı. Ulusal ve uluslararası akademik başarılarıyla dikkat çeken İKÇÜ, üniversiteli olmak isteyen gençlerin gözdesi olduğunu 2017 ÖSYS sonuçları ile bir kez daha tescilledi. Buna göre 31 lisans, 4 ön lisans, toplam 35 programda; okul birincileri kontenjanları da dâhil olmak üzere 2043 öğrenci İKÇÜ’ye yerleşti.

“Bu gurur hepimizin”
Yedinci yılında, Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında yer alan İKÇÜ adına açıklama yapan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, bu gururu yaşamalarına vesile olan öğrencilere teşekkürlerini iletti.  İKÇÜ’nün uluslararası standartlarda, öğrenci odaklı eğitim felsefesiyle kısa zamanda başarılı bir yol katettiğini kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan, “ “Bu gururu bizlere yaşatan yeni öğrencilerimize ve bu başarıda katkısı bulunan mevcut öğrencilerimiz ile akademik, idari tüm kadromuza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çok çalışmak başarının anahtarıdır. Gençlerimiz çok çalışarak üniversiteli oldular. İKÇÜ ailesi olarak bizler de çok çalışarak emeklerimizin karşılığını görmekten oldukça mutluyuz.” dedi.

“Aramıza hoş geldiniz”
Genç İKÇÜ’lülere üniversite hayatlarında başarılar dileyen Prof.Dr. Akhan, İKÇÜ’nün genç bir aile olduğunu, bu aileye her yıl başarılı genç beyinleri katmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv