İzmir, dolardan fazla kazandırıyor

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in İstanbul'un yaşam şartları açısından tek alternatifi olması ve gayrimenkul sektörü açısından İstanbul'a oranla ucuz olmasının İstanbullular'ı İzmir'e yönlendirdiğini söyledi.

  • 0
  • 820
İzmir, dolardan fazla kazandırıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in İstanbul'un yaşam şartları açısından tek alternatifi olması ve gayrimenkul sektörü açısından İstanbul'a oranla ucuz olmasının İstanbullular'ı İzmir'e yönlendirdiğini söyledi.
 
Son günlerde yükselen döviz kurları ve İzmir'deki gayrimenkul sektörünü değerlendiren Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, döviz ne kadar artarsa artsın, İzmir'deki gayrimenkul sektörünün yatırımcıya dövize oranla çok daha fazla kazandırdığını dile getirdi. 
 
2016 yılbaşında 200 bin liradan satışa sunulan konutların şu anda 300 bin lira bandını gördüğünü belirten Kalı, İzmir'deki gayrimenkullerin her yıl katlanarak değer kazandığını dile getirdi.
 
İzmir'den konut alıp da kaybeden yatırımcının bulunmadığına dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, “İzmir'in şu an tüm bölgeleri altın değerinde. Geçen yıl aldığınız bir konutu bu yıl aynı paradan alma şansınız yok. Hemen hemen her bölge yüzde 50 kar sağladı. Bazı bölgeler ise çok daha üstünde değer kazandı. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda uzun vadede İzmir'den gayrimenkul sahibi olmak en karlı yatırım” diye konuştu.
 
İzmirliler, İstanbullular'ın kiracısı olacak... 
Özellikle İstanbullular'ın İzmir'deki gayrimenkul sektörünü yakından takip ettiğini ve kar marjlarını değerlendirerek İzmir'e yatırım yaptığını hatırlatan Kalı, şimdiden çok sayıda İstanbullu'nun İzmir'de gayrimenkul sahibi olduğunu belirtti.
 
İstanbullular'ın kar getirecek bölgeleri iyi analiz ederek hızlı bir şekilde yatırıma yöneldiğini söyleyen Kalı, “Proje üstünden görüp telefonla çok sayıda İstanbullu bizimle bağlantıya geçerek İzmir'den konut alımı yapıyor. İzmir'in İstanbul'a oranla ucuz olması ve hem kısa vadede hem de uzun vadede yüksek kar sağlaması İstanbullular'ı İzmir'e çekiyor. Bundan dolayı da her geçen gün İzmir'de gayrimenkul sahibi olan İstanbullu sayısı artıyor. Birçoğu da satın aldıkları konutları kiraya vererek yeni yatırımlarına devam ediyor. İzmirliler ise daha yavaş davranıyor. Bundan dolayı da daha makul fiyatlara alabilecekleri konutları ellerinden kaçırıyorlar. Karar verdiklerinde ise konutların fiyatları artmış oluyor ve bütçelerini aşıyor. Durum böyle giderse yakında çok sayıda İzmirli kendi kentlerinde İstanbullular'ın kiracısı konumunda olacak” ifadesini kullandı.
 
İzmir çekim merkezi... 
İzmir'in yaşam tarzı olarak İstanbul'un tek alternatifi olduğunu da belirten Kalı, İzmir'deki emlak fiyatlarının İstanbul'a oranla hala çok ucuz olduğunu vurguladı.
 
İzmir'de 300 - 400 bin lira bandındaki konutların İstanbul'da çok daha yüksek rakamlara ulaştığını belirten Op. Dr. Kenan Kalı şunları söyledi: “İstanbul'da konut fiyatları tavan noktasına ulaşmış durumda. İzmir ise İstanbul'a göre hala bakir ve ucuz bir kent. Ayrıca sunduğu yaşam standartlarıyla İstanbul'un tek alternatifi ve İstanbul'un da üstünde. Tüm bu gelişmeleri ve özellikleri yanyana getirdiğimizde İzmir İstanbullular açısından çok

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv