İzmir Ekonomi Rotaract Kulübü’nden Çocuklara Umut Projesi

  • 0
  • 615
İzmir  Ekonomi Rotaract Kulübü’nden Çocuklara Umut Projesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Rotaract Kulübü “Dünyadaki Tüm Çocuklar İçin İnsanlarda Farkındalık” diyerek Turna Kuşu Ceylan Projesi için ilk atölyelerini gerçekleştirdi.

24.10.2015 tarihinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde ilk Turna kuşu yapım atölyelerini 45 kişilik bir katılımla gerçekleştirdi. 24 Ekim tarihinin, hem Dünya Birleşmiş Milletler Günü, hem de Dünya Çocuk Felci günü olması sebebiyle seçilmesi, çocuklar için farkındalığın hedeflendiği projede en önemli unsurdu.

Dünyamızın geleceği olan çocuklarımız, açlık ve acı çekmesin, çocuklar kanser olmasın, dilendirilmesin, ölmesin, işçi olarak çalıştırılmasın, tacize uğramasın, şiddete maruz kalmasın, çocuk yaşta evlendirilmesin, tüm çocuklar eşit şartlarda insani değerlerde yaşasın diyerek başlanan projede, kağıttan turna kuşları çocuklara umut olması için katlandı ve kanatlarına dilekler yazıldı.
Atölyede 2 saat içinde 1350 adet turna kuşu yapıldı. Üstün zekalı çocukların da dahil olduğu etkinlikte yaş aralığının  5'ten başlayıp 45'e kadar ulaşması ise projenin her yaşa hitap ettiğini gösterdi. Etkinliğe ev sahipliği yapan İzmir Ekonomi Rotaract Kulübüne, Teos Rotary ve Dokuz Eylül İnteract Kulübü üyeleri de katılım göstererek destek oldu.

İzmir Ekonomi Rotaract Kulübü Başkanı Çisem Tamişci, “Proje lideri Ceylan Erbaşlar’ın bilgilendirmesi ve daha çok ses getirmesini istediğimiz için başladığımız projeye ailemizin ve yakın çevremizin farkındalığını arttırarak, onlardan destek alarak başladık. Çocuklar bizim geleceğimiz. Her birinin eşit şartlarda, huzurlu bir şekilde büyümek en büyük hakkı, geleceğimiz için bilinçlenip, onların geleceğin yetişkinleri olduğunu unutmadan çalışmaya devam edeceğiz.” derken, Proje Lideri Ceylan Erbaşlar, “Bugün burada İzmir Ekonomi Rotaract Kulübü’nün katkıları ile gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza umut olmak için çalıştık. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen yüreğinde çocuk sevgisi barındıran tüm TURNA KUŞU Ceylan Projesi gönüllüsüne teşekkür ederim. Bugün bizlere verilen destek projemize başladığımızda hedeflediğimiz 1 milyon turna kuşunu oluşturmamızda büyük önem taşıyor. Dilerim turna kuşlarının kanatlarına yazdığımız tüm dileklerimiz gerçek olur ve dilerim, çocuklarımız turna kuşları kadar hür ve mutlu yaşar” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv