İzmir Ekonomi’de ‘Münazara’ heyecanı

Öğrencilerin iletişim becerisini ve yaratıcılığını geliştirmek amacıyla düzenlenen “Münazara Turnuvası”na ev sahipliği yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 10 üniversiteden gençleri bir araya getirdi

  • 0
  • 914
İzmir Ekonomi’de ‘Münazara’ heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İkişer kişiden oluşan 36 takımın yer aldığı turnuvada öğrenciler, komite tarafından kendilerine verilen konuları en iyi şekilde savunmak için mücadele etti. Büyük heyecana sahne olan turnuvada birinciliği, “Greta Thunberg'in, iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemli bir simgesi haline gelmesi yanlıştır” tezine muhalefet ederek, Galatasaray Üniversitesi’nden Emirhan Kınataş ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Rana Aydın elde etti.

İEÜ Münazara Kulübü’nün gerçekleştirdiği turnuva, 22-23 Ocak tarihleri arasında yapıldı. Turnuvada öğrencilere, 5 kişilik komite tarafından spor, sanat, eğitim, ekonomi ve bilim gibi farklı dallardan çalışma konuları verildi. Münazara formatı gereği, her takımın karşısında da muhalefet görevi yapacak başka bir takım oluşturuldu. Jüri önünde sunumlar yaparak düşüncelerini etkili bir şekilde aktarmak için mücadele eden öğrenciler, birbirlerinin tezlerini çürütmeye çalıştı.  Öğrencilerin zamanı iyi yönetme, fikirlerini topluluk önünde ifade etme becerisinin gelişmesini sağlayan turnuvaya İzmir Ekonomi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi öğrencileri katıldı.

“GENİŞ KATILIMLI YENİ TURNUVALAR DÜZENLEYECEĞİZ”
İEÜ Münazara Kulübü Başkanı Yağız Kaan Atalay, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdikleri turnuvanın oldukça başarılı geçtiğini söyledi. Atalay, “Münazara turnuvası, hepimizin kişisel gelişimine büyük fayda sağlıyor. Ayrıca farklı şehirlerdeki öğrencilerle tanışma, çevremizi geliştirme imkanı da buluyoruz. Bu sene turnuvaya katılanların büyük çoğunluğunu, İzmir dışından gelen arkadaşlarımız oluşturdu. Turnuva vesilesiyle onlara, üniversitemizi de detaylı olarak tanıttık. Önümüzdeki yıllarda, daha geniş katılımla yeni turnuvalar düzenlemeyi sürdüreceğiz” dedi.     

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv