İzmir Ekonomili Şef ve Tasarımcılardan Picasso Yorumu

Yirminci yüzyılın en önemli sanatçılarından Pablo Picasso’nun eserlerini İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri yeniden yorumladı.

  • 0
  • 966
İzmir Ekonomili Şef ve Tasarımcılardan Picasso Yorumu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yirminci yüzyılın en önemli sanatçılarından Pablo Picasso’nun eserlerini İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri yeniden yorumladı. İzmir Arkas Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı “Picasso: Gösteri Sanatı” sergisinden esinlenen öğrenciler, “Picasso Şef Olsa” ve “Kübik Yansımalar”  adlı sergiyle oluşturdukları eserleri İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda konukların beğenisine sundu. Sergi 4 Ocak’a dek açık kalacak.

Serginin açılışına İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Arkas Sanat Merkezi ve İEÜ Yaratıcı Ekonomi Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Picasso ile Kübik Bakmak” başlıklı etkinliklerinin sonuncusunu oluşturan sergide, İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden 21 öğrenci de Doktor Öğretim Üyesi Duygu Ebru Öngen Corsini yönetiminde, Picasso’nun eserlerinden yola çıkarak aynalama teknikli desen çalışmaları yaptı. Sergide, Picasso’nun hayatı ve eserlerini inceleyen İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 37 öğrenci Şef Ayşe Arsan Arıkök ve Şef Melih Demirel ile Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Betül Öztürk yönetiminde ‘Picasso şef olsaydı?’ sorusuna yanıt aradı.
‘Öğrencilerin çalışmaları başyapıt’
Serginin açılışında konuşan İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, “Kübizmin temsilcisi Picasso’nun eserlerine kendi bakış açılarıyla yaklaşan her bir öğrencimizin çalışmasının başyapıt olduğunu düşünüyorum. İzmir’in sanat kenti ünvanını yeniden kazandırılması yolunda atılan adımlarda akademisyen, mezun ve öğrencilerimizin büyük katkıları olacağına inanıyorum” dedi.
Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası da, “Picasso sergisini yaratıcılık adına nasıl kullanabiliriz düşüncesi içindeydik. İzmir Ekonomi Üniversitesi’yle birlikte bir işbirliği yaptık. Arkas Sanat Merkezi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle “Picasso ile Kübik Bakmak” başlıklı seminerler gerçekleştirdik. Seminerler çok bilgi vericiydi. Etkinliklerin en renklisini de öğrencilerimizin çalışmalarıyla oluşan sergi oldu. Bir sanatçının yaratım sürecini çok güzel ortaya koymuşlar” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv