İzmir Film Festivalinde Müthiş final…

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği tarafından organize edilen İzmir Film Festivalinde Altın Artemis ödülleri sahiplerini buldu.

  • 0
  • 384
İzmir Film Festivalinde Müthiş final…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği tarafından organize edilen İzmir Film Festivalinde Altın Artemis ödülleri sahiplerini buldu.

 
Kültürpark Lozan girişinde kurulan tören alanında tüm İzmirliler Sinemanın yıldızları ile buluştu.  
Kırmızı halı geçişi renkli görüntülere sahne olurken ödül törenine katılan sanatçılarında çok heyecanlı olduğu görüldü. 
İzmir’in kısa zamanda ülke sınırlarını aşan bir film festivaline kavuştuğunu söyleyen Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer SARIKAYA, “ Tarihler boyu ilkleri ortaya koyan İzmir, bu film festivali ile de bir ilke imza atmayı başarmıştır. Halk oylaması ile ödüllerin verildiği bu festival daha ikinci yılında tüm sinemacıların önem verdiği ve takip ettiği, ödül almayı umut ettiği bir yarışmaya dönüşmüştür” dedi.
 
110 Ülkeden toplam 4 milyon 28 bin oy kullanıldı 
İzmir Film Festivali’nin bu özelliği ile diğer festivallerin önüne geçtiğini belirten Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer SARIKAYA, “110 ülkeden 4 milyon oy kullanıldı. İnanılması zor olan bu başarımızı daha da ileri taşımak, gelecek yıl 5 ile 10 milyon oy kullanılmasını sağlayacağız. İzmir’in ve Türkiye’nin tanıtımı için bunu büyüterek yapacağız” dedi. 
 
Kültür Bakanlığı’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler.. 
İzmir Film Festivali için kentten büyük destek gördüklerini belirten SARIKAYA, “Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bize kucak açması, güvenmesi, destek vermesi bu festivalin kısa zamanda daha büyük kitlelere ulaşmasını sağladı. Bu festivali gelecek yıl 30 ilçenin tamamına yayacağız” diye konuştu.
 
Kentin çekim alanlarını tanıtacağız… 
Festivali gelecek yıl yine Kültürpark’ta yapmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan SARIKAYA, “Kültürpark’ta her ilçenin tanıtım stantlarını kurarak İstanbul’dan ve yurt dışından gelecek olan yabancı sinemacılara film çekilecek alanların sunumlarını yapacağız. İzmir’in tüm güzelliklerini sinema ile bir kez daha ortaya çıkaracağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv