İzmir Fuarı, kentin en büyük hedefi olan EXPO 2020 adaylığıyla örtüştü

  • 0
  • 1.005
Yazı Boyutu:

İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve YürütmeKomitesi Başkanı Mustafa Toprak, bu yıl 82’nci kez düzenlenen İzmirEnternasyonal Fuarı’nda EXPO stantlarına gösterilen ilgiden, halkın sürecisahiplenmesinden mutlu olduklarını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte fuarcılık geleneğininİzmir’de başladığını, Türkiye’nin en büyük sosyal, kültürel, ticaribuluşmalarının burada yaşandığını belirten Vali Toprak konuşmasını şöylesürdürdü.

“Fuarcılık denince akla İzmir gelir, kentin EXPO 2020’ yeaday olması da bu köklü geleneğin, birikimin ve deneyimin sonucudur.  EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğimizin Lozanmeydanında ve 2. Hall de açtıkları özel tasarımlı stantlarımıza fuarziyaretçilerinin gösterdiği ilgi bizi, kentin EXPO 2020 yolculuğuna emek verenlerimotive etmiştir, güç katmıştır. İzmir’deki meslek ve sivil toplum örgütlerinekamu kurumlarına fuar yönetimine, kent halkına, katılımcı 1.125 firmaya ayrıayrı teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu

İZMİR FUARI  EXPOTANITIM ORGANİZASYONUNA  DÖNÜŞTÜ.
82’nci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın hernoktasında EXPO tanıtımına önem verdiklerini belirten İzmir Valisi EXPO 2020Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, yerelde oluşangüçlü algının genele taşıdıklarını ve uluslararası çalışmalara ağırlıkverdiklerini kaydetti.
Vali Toprak “fuara katılan 63 ülkeyle görüşmelergerçekleşti. Aralarında katılımcı ülke bakanlarının, bakan yardımcılarınınolduğu 10 ülkeden 16 EXPO delegesine resepsiyon verdik. İzmir’e dokunan, kentiinsanını, sosyal yaşamın zenginliğini gözlemleyen delegelerin etkilendiğinigörüyoruz” dedi

VALİ TOPRAK İZMİR’İN ADAYLIĞINI İNGİLİZCE ANLATTI
İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve YürütmeKomitesi Başkanı Mustafa Toprak, yabancı ülke stantlarını ziyaret ederek, ülketemsilcileriyle İngilizce sohbet etti. Kentin EXPO 2020 adaylığı için destekistedi. Vali Toprak Hilton Otelde düzenlenen resepsiyonda da delegasyonaİngilizce hitap etmişti. Resepsiyonda şehirin sahip olduğu organizasyon potansiyeli, tarihsel geçmişi,bölgesel gücü, turizm, sağlık, tarım, eğitim, bilim  ve sanayi alanında kaydettiği gelişmeleri anlatmıştı.

EXPO 2020 İZMİR GENEL SEKRETERLİĞİ SİZİ STANTLARA BEKLİYOR
EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğinin  fuar alanındaki stantları ise dolup taşıyor.Stantları  ziyaret eden tümmisafirlere  EXPO 2020 İzmir tanıtımıyapılıyor, kendilerine hatıra küçük tanıtım materyalleri ve bilgilendiricibroşürler veriliyor. Organizasyon süresince 2. Hall deki stantta EXPO pullarısergisi,  İzmir ve Sağlık temalı sergi,Vasıf Çınar meydanında ise gelecek nesillerin hayali/Herkes için sağlık temalısergi bulunuyor.

EXPO SPONSORLARI DA SEFERBER OLDU.
Dış Aktivite standın da sunucu eşliğinde ödüllü çarkıfelekve puzzle yarışmaları ayrıca EXPO karakterleri ve gece show’ugerçekleştiriliyor. Bilgilendirme bölümünde Sağlık Bakanlığı, Kızılay, MedikalPark ve Şifa Hastanesi kan bağışı, vücut kitle endeksi ölçümü, organ bağışı,diş bakımı hizmetleri veriyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv