İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Travel Turkey Fuarı’nda

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, bu yıl 10. kez düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda görkemli bir stantla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

  • 0
  • 988
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Travel Turkey Fuarı’nda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, bu yıl 10. kez düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda görkemli bir stantla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr.Ayhan İZZETTİNOĞLU, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu kadar önemli medikal, termal kaynakların olduğu İzmir’de Sağlık Turizmini geliştirmek adına Kamu, Özel Sağlık Kurumları, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşları, termal tesis ve Valilikten bir temsilcinin bulunduğu İl Sağlık Müdürü Başkanlığında Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu kurulmuştur. Konu etraflıca incelenmiş ve ilimiz adına Müdürlüğümüzce yapılması gerekenlerle ilgili kararlar alınmıştır” diyerek Sağlık turizminin önümüzdeki yıllarda önemli hale geleceğini vurguladı. İzzettinoğlu sözlerine şu şekilde devam etti “Dünya nüfusunun yüzde 3-4´ünün önümüzdeki on yıllık sürede en az bir kere sağlık için seyahat ederek onunla ilgili tedavi göreceği öngörülmektedir. İzmir sağlık turizmini her platformda dile getirerek ulusal ve uluslararası tanınırlığımızı artırmak için çalışıyoruz. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarına da bu amaçla katılıyoruz. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Sağlık Turizmi ilk kez yer alacak ve bunun şehre hareket getireceğine inanıyoruz. Fuarda 130 metrekarelik alanda Sağlık Bakanlığımızın da desteği ile İl Sağlık Müdürlüğü standı kurduk. Bu fuarda tanıtımda kullanılmak üzere İzmir’deki tüm sağlık tesislerimizin tanıtımının yer aldığı “Katalog İzmir” cep kitapçığını 4 farklı dilde hazırladık. Fuara katılacak ülkeler; Azerbeycan, Bangladesh, Belarus, Cameroon, Chad, Congo, Etiyopya, Almanya, Gana, Yunanistan, Gine, Hollanda, Hindistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kuveyt, Kırgizistan, Malı, Morocco, Nigerya, Umman, Pakistan, Rusya Fedarasyonu, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Güney Sudan, UAE, Ukrayna, United Kingdom, Özbekistan olmak üzere 35 ülke ve daha fazlası bekleniyor. Fuar alanında bu ülke temsilcileriyle Sağlık Turizmi Daire Başkanımız ve biz görüşmeler yapacağız. Ayrıca İzmir Sağlık Turizmi Derneği’nin hazırladığı panelde konuşmacı olarak Sağlık Turizminde İl Sağlık Müdürlüğü’nün rolünü anlatacağız. Sağlık turizmi alanında çalışmalarımızı fuarla sınırlı tutmayıp sonrasında da hızlandıracağız. Bu sayede hem sağlık hem ilimiz hem de Ülkemizin kalkınmasına katkı bulunacağımıza inanıyoruz.”

İZMİRDE SAĞLIK TURİZMİ
Sağlık turizmi hizmetleri hem hastayı iyileştirmeyi hem de ailelerine farklı hizmetler sunmayı hedeflemektedir. Kişilerin sıhhatlerini korumak, şifa bulmak ve tedavi olmak amacıyla ülkeler arası yaptıkları seyahatlerin tamamı “Sağlık Turizmi” olarak tanımlanmaktadır.

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir modern sağlık tesisleri, hastaneleri, her alanda yetişmiş uzman doktorları, her bütçe için uygun konaklama tesisleri, klinik konuk evleri, Avrupa’nın birçok ülkesine yaklaşık iki saatlik uçuş mesafesinde oluşu, yaygın kara, deniz ve demiryolu ulaşımıyla sağlık turizminde lider kentler arasında yer almaktadır.

İzmir’de sağlık alanındaki çalışmalar eski çağlara kadar uzanmaktadır. MÖ. 4.Yüzyıl’da inşa edildiği bilinen ve kapısında “Buraya ölüm giremez” yazan, şifalı sularıyla ünlü Asklepion, tıp tarihinin babası sayılan eczacı ve hekim Galenos’un yetiştiği Bergama, İzmir sınırları içinde bulunmaktadır. Sağlık Tanrısı Asklepios’a adanan, dünyanın ilk sağlık tesisleri arasında yer alan bu eşsiz değerdeki tarihi mekanlar, günümüzün modern kaplıcalarına örnek oluşturmaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü; ilimizde sağlık turizmi adı altında yapılan iş ve işlemleri Sağlık Müdürlüğü şemsiye altında toplamayı ve koordine etmeyi amaçlamaktadır. İzmir ilinde bulunan kamu ve özele ait tüm Üniversiteler, Özel Hastaneler,Tıp Merkezleri, Dal Merkezleri, Poliklinikler, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri, Diyaliz Merkezlerine gelen yabancı hastaların istatistiksel kayıtlarını tutmaktadır.

2015 yılında ilimize Almanya başta olmak üzere İngiltere, Hollanda, İran olmak üzere birçok ülkeden toplam 636000 ziyaretçi gelmiş ve 14000 yabancı turist sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında hizmet almıştır.
 2015 yılında sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında Libya başta olmak üzere sırayla, Almanya, Azerbeycan,  Birleşik Devletler ve birçok yabancı ülke vatandaşlarına hizmet verilmiştir. Bu hizmeti alan hastalar sırasıyla en çok Özel Medikalpark Hastanesi olmak üzere Özel Kent Hastanesi, Çeşme Devlet Hastanesi ve Ege Üniversitesi Hastanelerini tercih etmiştir. İstatistiklere bakıldığında bu hastaların %52’si Özelleri tercih ederken %48’i Kamu hastanelerini tercih ettiği ve gelen hastaların daha çok Acil Tıp konularında sağlık hizmeti aldığı, branşlaşmanın genelde olmadığı görülmüştür. Branşlaşmanın olması için önce ilimizin sağlık turizmi potansiyelini ve imkanlarımızın ne olduğuna baktığımızda 29 kamu hastanesi, 3 Üniversite Hastanesi, 24 özel hastane, 41 Özel Tıp Merkezi, 35 Özel Dal Merkezleri, 32  Özel Poliklinikler, 107 Ağız Diş Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. İlimiz genelinde Sağlık Bakanlığına ait sağlık merkezlerinde 2915 nitelikli olmak üzere 9702 kullanılabilir yatak, Özel sektöre ait 1272 nitelikli olmak üzere 1903 kullanılabilir yatak mevcuttur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

Arşiv