İzmir Kuzey'de yeni akademik dönem açıldı...

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Nejat Aksu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

  • 0
  • 859
İzmir Kuzey'de yeni akademik dönem açıldı...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Nejat Aksu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Açılış törenine İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız, birliğe bağlı Hastane Yöneticileri, Klinik Sorumlu Hekimleri, Eğitim Görevlileri, Uzman ve Asistan doktorlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, İzmir Kuzey’de var olan iki eğitim araştırma hastanesinin hem yoğun tıbbi hizmetlerini hem de eğitim faaliyetlerini yerine getirdiğini belirterek personel gücü ve alt yapıda iyi olan bu hastanelerin teknolojinin de gerisinde kalmamaları için çalıştıklarını vurguladı. 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Tepecik EAH ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’nin entegre edilmesi, Bornova Ek Bina yanındaki 11 dönüm arazinin Tepecik EAH’nin bir arazisi olarak tescil edilmesi gibi gelişmelerin altını çizdi. Erbaycu "Bu güzel gelişmelerin yanında çok önemli bir diğer konuda kurumlarımızda çalışanların eğitimleri. Bu nedenle 2016-2017 Akademik Yıl Açılışı’nın hayırlı olmasını ve başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum” dedi.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH ve Tepecik EAH ortak anketin sonuçlarını aktaran Asistan Temsilcisi Dr. Funda Çoşkun da çalışanlara yönelik anketin verilerini aktardı. Tepecik EAH 2015 yılı Bilimsel Performans Değerlendirme sunumu yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Kalender ise hastanenin ve kliniklerin karşılaştırmalı olarak yıllara göre değişen bilimsel performansına yönelik olarak makale, bildiri, kitap ve atıf sayıları hakkında bilgi verdi. 
Akademik yılın ilk dersini ise "İlk 1000 Günümüzün Önemi Ve Doğruları: Sağlığımızın Temel Taşları” başlığı altında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı tarafından anlatıldı. Yağcı, ilk 1000 günlerinde bebeklerin fiziksel, zeka, ruhsal gelişimlerinin çok hızlı olduğunu bundan dolayı yenidoğan bebeklerin sağlıklı bir bebeklik, çocukluk geçirebilmeleri için bu günlerin önemsenmesi gerektiğini belirterek, annenin doğru ve sağlıklı beslenmesine ve anne sütünün önemine dikkat çekti.  Tören İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç Dr. Ahmet Emin Erbaycu’nun Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı’ya takdim ettiği teşekkür belgesi ile sona erdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv