İzmir Milli Parkını istiyor

  • 0
  • 1.072
İzmir Milli Parkını istiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, KuşcennetininMilli Park ilanedilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. İzmirKuşcennetinin Milli Park ilan edilmesi için 2012 yılında yapılan çağrıyaBaşbakan tarafından  olumlu cevapverildiğini kaydeden Prof. Dr. Sıkı, “Doğa Koruma ve Milli Parklar GenelMüdürlüğü İzmir Kuşcennetinin 2873 sayılı Milli Parklar Kanunun kapsamındadeğerlendirilmesi ve incelenmesine yönelik çalışmalar başlatıldı.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. BölgeMüdürlüğü tarafından İzmir Kuşcennetinin Milli Park ilan edilmesi için Ön EtütRaporu hazırlanmdı ve alanın sınırlarını ve özelliklerini gösteren bilgi vebelgeler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne 2013 yılındagönderildi” diye konuştu.
 
 
İzmir’e komşu illerden Balıkesir’de 2, Manisa’da 1, Aydın’da1 ve Muğla’da 1 Milli Park olduğu halde İzmir’in hiç Milli Parkı olmadığınıifade eden Prof. Dr. Sıkı, şunları söyledi;  “İzmir Kuşcenneti; Türkiye’de görülen 474 kuş türünden 291farklı kuşun yaşadığı ve 107 kuş türünün kuluçkaya yattığı, Dünya’da soylarıazalan Tepeli Pelikan ve Flamingoların ürediği Türkiye’deki önemli yerlerdenbiri olması nedeni ile Milli Park olmayı fazlası ile hak eden değerli bir sulakalandır.

İzmir Kuşcenneti çocuklarımıza ve torunlarımızabırakabileceğimiz en önemli Doğa mirasımızdır. Dünya’nın hiçbir ülkesinde İzmirgibi Metropol bir şehrin yanı başında bu kadar çok kuş türünün barındığı vekuluçkaya yattığı sulak alan bulunmamaktadır. Başbakan tarafından uygungörülmesi ve ilgili Bakanlıklara vereceği talimat ile İzmir Kuşcennetinin MilliPark ilan edilmesi yıllardır daha önceki Hükümetler tarafından ihmal edilmişbir çevre koruma projesidir. İzmir Kuşcennetinin Milli Park ilan edilmesi içinİzmir’deki Resmi ve özel kurumlar yanında tüm sivil toplum kurumları tümİzmirliler ve 20 bin Flamingo ve 6 bin yavrunun gözü kulağı Başbakan RecepTayyip Erdoğan’ın vereceği müjdeli haberi beklemektedir.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv