İzmir modanın başkenti olacak

Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) geçtiğimiz ay başkanlık koltuğuna oturan Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, yeni yılda sektörü daha da canlandıracak etkinlilere imza atacaklarını açıklayarak İzmir’i modanın başkenti yapacaklarını belirtti.

  • 0
  • 1.216
İzmir modanın başkenti olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) geçtiğimiz ay başkanlık koltuğuna oturan Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, ekonomi gazetecileri ile bir araya gelerek, projelerini paylaştı. Toplantıya Abay ile birlikte Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Onur Işık, Fatih Güven, Yönetim Kurulu Üyeleri Okay Şimşek ile Zeynep San da katıldı.  Geçtiğimiz günlerde yapılan IF Wedding Fashion Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın çok başarılı geçtiğini belirten Abay, Fuara katılan firmaların yüzde 95’inin gelecek yıl fuara katılım için İZFAŞ ile sözleşme imzaladığını söyledi. Her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de ara eleman sıkıntısı olduğunu  ifade eden Abay, soruna yönelik çözüm odaklı çalışmaların devam ettiğini belirtti. EGSD olarak yeni projelerinde sinyalini veren Abay, yeni yılda sektörü daha da canlandıracak etkinlilere imza atacaklarını açıklayarak İzmir’i modanın başkenti yapacaklarını belirtti.
 
Fuar büyüyor 
Ocak ayı sonunda gerçekleştirilen genel kuruldan sonra yönetimi devraldıklarını dile getiren Abay, seçimin hemen ardından IF Wedding Fashion Fuarı’nın yapıldığını ifade ederek, “İlk yıllarda 1000 metrekare alanda 30 – 35 firma ile yaptığımız etkinlik bu sene 19 bin 750 metrekare alanda 227 firma ile gerçekleşti. Gelinlik fuarımız her geçen yıl büyüyerek sektöre destek sağlıyor. Fuara katılan firmalar çok memnun. Bu yıl katılan firmaların yüzde 95’i fuar bitmeden İZFAŞ ile sözleşme imzalayarak 2018 yılındaki fuarda yerini ayırttı.Bu yıl 27 yabancı ülkeden fuara katılım oldu. ABD'den bile 2 firma ürünlerini tanıtmaya geldi. Özellikle Arap Yarımadası'ndan da yoğun ziyaretçi oldu. İnsanlar kendi kültürlerine uygun gelinlik bulabildiği için fuara ilgi artıyor. Önümüzdeki yıllarda da Fuarımızın daha da başarılı olacağına inanıyorum” dedi.
 
Sektöre taze kan 
EGSD’nin gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında bilgi veren Abay, her sene düzenlenen etkinliklerin bir sonraki yıl daha fazla yer ve daha fazla katılımla gerçekleştiğini açıkladı. Yaptıkları etkinliklerle genç tasarımcılara da gelecek yolu açtıklarını söyleyen Abay, “Farklı katılımcılarımız kendi tasarımlarını sunarak ya sektörde kendi işyerinin sahibi oluyor ya da sektörde önemli bir firmada yer alarak çalışma hayatına katılıyor. Biz Millfest Alaçatı Çeşme etkinliğinde hem giyim hem de aksesuar alanında tasarım yapan gençlerimizi sektöre kazandırmaya önem veriyoruz” diye konuştu.
 
Amaç: Daha fazla katılım” 
EGSD olarak birçok yeni projeye imza attıklarını hatırlatarak konuşmasına devam eden Abay, “3 Mayıs’ta hazır giyim tedarikçilerinin etkinliği var. Amacımız birbiri ile iş yapan işletmelerin daha iyi iletişim halinde olması ve yeni iş imkanlarını doğurması. Bu sürecin devamında katılımcı sayısını arttırarak farklı bölgelerden katılım sağlayarak küçük bir fuar etkinliği yapmak” dedi.
 
“Ara eleman bizde ana eleman” 
Her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de eleman sıkıntısı olduğunu belirten Abay, “Herkesin tabir ettiği ara elaman sıkıntısı bizimde de ciddi sorun. Ancak bizde ara eleman diye bir kesim yok. Bizde herkes ana eleman” diyerek çalışan herkesin işletme açısından hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Bu alanda dernek olarak çalışmalara devam edildiğini belirten Abay, kurulan bir komitenin görüşmeler yaparak sektörde çalışacak kişilerin bilgilendirilmesi yönünde irtibatlar sağlamaya çalıştığını açıkladı. Teknik liselerle de görüşmeler yapıldığını dile getiren Abay, “Hem öğrenci hem de ailesi sektörde neyle karşılaşılacağını bilmiyor. Bizde bu alanda bir tanıtım ve eğitim organizasyonları düzenlemeyi amaçlıyoruz. Sanayici eğitimci iş birliği projeleri yapıyoruz. Bu da eğitimin bir parçası olarak geçiyor. Çalıştığımız her kurumda üniversite sanayi iş birliğine önem veriyoruz. Bir markanız varsa pazarda yer edinebilirsiniz. Bir ürünü inovatif hale getirdiyseniz bir adım öne çıkıyorsunuz” diye belirtti. İstihdam seferberliği konusunda da açıklama yapan Abay şöyle konuştu: “Firmaların kalıcı olması için yatırım yaparak büyümesi lazım. Bir yere gitmek için pedalı çevirmek zorundayız. Bu kadar çabalamamızın sebebi de bu. Nitelikli elemanları istihdam ederek biz de globalleşen dünyada ve Avrupa’da söz sahibi olduğumuz ihracatta daha iyi yerlere gelelim.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv