İzmir Turizmi İçin Dev İşbirliği

  • 0
  • 948
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi arasında ‘TurizmMaster Planı Hazırlanması’ amacıyla protokol imzalandı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile YaşarÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın imzaladığı protokolde hedefin,2015-2020 yıllarını kapsayacak turizm planı hazırlanarak İzmir’e gelen yerli veyabancı ziyaretçi sayısını arttırmak olduğu belirtildi.

 

İki kurum arasında imzalanan protokol doğrultusundaçalışmaları, Yaşar Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi öğretimüyelerinden Doç. Dr. Gökçe Özdemir Bayrak koordinatörlüğündeki ekip yürütecek.Yapılacak çalışmalarla beş yıllık bir turizm master planı hazırlanacak, İzmirve Konak’ı belirlenen hedefler doğrultusunda daha fazla ziyaretçiylebuluşturmak için izlenecek yollar belirlenecek.

Protokol imza töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Türkiye’nin en iyi öğretim kurumlarından biri olan YaşarÜniversitesi ile işbirliğine gitmelerinin önemine vurgu yaparak, kent bilincive turizm kimliği oluşturmak için Yaşar Üniversitesi’nin deneyimlerindenfaydalanılacağını belirtti. Bugüne kadar İzmir’in düşük turizm potansiyelindenhep şikâyet edildiğini fakat bunu düzeltmek için çok fazla atılım olmadığınıdile getiren Başkan Tartan, “Yüzde 4 olan turizm potansiyelimizi en azından 2-3kat arttırmak ve bu şehrin çağdaşlığını, güzelliğini, tarihini, doğasını ortayaçıkarmak için bu anlaşma çok büyük önem taşıyor. Bu protokol sadece iki kurumunişbirliği değil, geleceğe yönelik önemli bir umut ışığı olacak” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise KonakBelediyesi ile yaptıkları işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“İzmir için yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak üniversiteler için birsorumluluk. Üniversitelerin ürettikleri bilimin, yerel yönetimlerin işine yararşekilde hayata geçirilmesi çok önemli. İzmir üniversiteler kenti olma yolundaçok ciddi bir potansiyele sahip. Yapılan ortaklık sayesinde hem üniversiteler,hem yönetimler, hem de İzmir kazanacak” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv