İzmir Türkiye’nin lokomotifi olmayı hak ediyor

  • 0
  • 1.399
Yazı Boyutu:

İzmir'in gerçek potansiyelini kullanamadığını, kentin şehiranayasasının olmadığını ifade eden Yıldırım, “Şehir merkezine kruvaziyerturizmi getiriyoruz, buraya yolcuları getiriyoruz, onları niye şehirdetutamıyoruz? Çünkü bir destinasyon politikamız yok” dedi.  İzmir, kendi enerjisini kendi içinde tüketetükete maalesef dışarıya bakamaz, yeni hedefler ufuklar koyamaz hale geldi. Bizşehrin değerlerini geri getireceğiz. Bu kadar büyük hazinenin üzerinde oturanbir şehir, bu kadar yoksulluk içerisinde olamaz. Bunun kabul edilebilir yanıyok. İzmir, Türkiye’nin lokomotifi olmayı hak ediyor” diye konuştu.

Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ylabirlikte İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen “Türkiye'de ve DünyadaKruvaziyer Turizmi, İzmir'in Kruvaziyer Turizmindeki Başarısı ve Geleceği”konulu konferansa katıldı.

“Turist gelmiyor, gelen de kalmıyor”
Kruvaziyer turizminin 2003-2004 gibi Türkiye'de başladığını,gemilerin rotalarını başka limanlara çevirdiğini, aldıkları tedbirlerle İzmir'eyılda 600 bin turistin kruvaziyerle geldiğini anlattı. İzmir'e yılda 1 milyon400 bin turistin geldiğini, bunun 8 bin 500 yıllık tarihi olan, 7-8 medeniyeteev sahipliği yapmış, 4 milyon nüfuslu bir kent için çok mütevazi olduğunuanlatan Yıldırım, gelen yabancı misafirlerin de kentte kalmadığına dikkatçekti.

“İzmir beni bağrına bastı”
Büyükşehir Belediyesi'ni kazansa da kazanmasa da İzmir'deolduğunu, son 3 ayda yaptıkları seçim çalışmalarında İzmir ile çok güçlü birbağ kurduğunu anlatan Yıldırım, “Türkiye'nin türbülanslı bu kadar gündeminerağmen, hükümet -muhalefet arasında meydan muharebeleri devam etmesine rağmen İzmirbeni bağrına bastı. Bu bize sorumluluk getiriyor. Bu bize İzmir için daha çokşey yapabileceğimizin ipuçlarını veriyor” dedi.

“Hazinenin hazine üretmesinin önünü açacağız”
Yıldırım, şöyle konuştu; “Şurada kruvaziyer limanı var amabuna çok üzüldüm. Bunu konuşamadık bile, yani yanlışı varsa yanlışı dakonuşamadık. Böyle bir derdimiz var. İzmir'de iş yapmak velhasıl kolay değil.Ya İzmir beni değiştirecek ya da ben İzmir'i değiştireceğim. Değiştirme derkenkimsenin yaşamını, düşüncesini, yemesini, içmesini değil İzmir'in altyapısını,üst yapısını tamamen elden geçmesi lazım. Her türlü siyasi ideolojik bakışaçısından arındırılmış olarak bunun yapılması icap ediyor. Başka hiç çaresiyok. Bu kadar büyük hazinenin üzerinde oturan bir şehir bu kadar yoksullukiçerisinde olamaz. Bunun kabul edilebilir yanı yok. İzmir kimseye kalelik,bekçilik yapmak mecburiyetinde değil. İzmir büyüyen Cumhuriyetimizin 100.yılına emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin lokomotif şehri olması lazım.Muhalif direncin şehri olarak İzmir'e kimse bir görev yüklemesin, bu İzmir'eiyilik değil kötülüktür.”

Mühür verilirse “Bismillah” deyip başlayacağız
İzmir’in kendi enerjisini kendi içinde tükete tüketemaalesef dışarıya bakamaz, yeni hedefler, ufuklar koyamak hale geldiğinisavunan Yıldırım, şöyle devam etti; “Biz şehrin değerlerini geri getireceğiz.Finansın merkezi İstanbul, siyasetin başkenti Ankara, kültür, turizm, sanatınbaşkenti de İzmir olacak. Kruvaziyerde gelen yolcular niye bir düzenlemeyleKemeraltına, Agora'ya, Kadifekale'ye getirilip o güzergahta tutulmasın. Bupekala olur. Bunların hepsinin projeleri var. Bir üzüntüm var. Tabi bizim bukadar titiz dikkatli çalışmamız ne yazıkki genel gündemin, ulusal gündemintürbülansı içerisinde fazla dikkat çekmiyor. Yerel seçimlere 10 gün kaldı. Halayerel konuları tartışacak bir ortam maalesef bulamadık. İş adeta birreferanduma döndü, genel seçime döndü. Ve bu gürültüde İzmir konuları damaalesef kaynadı gitti. Ama sonuç ne olursa olsun biz hazırız. Her türlühazırlığımızı yaptık. İş başı yapmaya hazırız. Anahtar sizde, mühür sizde. Bizemühürü verdiğiniz an "Bismillah" deyip işe başlarız. Vermeseniz debir şey olmaz. Gene çalışırız farketmez. Bu kadar emeği ben boşa çıkaracakdeğilim. Yapacak çok şey var."

“Türkiye turizm devleri arasına girdi”
Panelde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) BaşkanYardımcısı Halim Mete’de bir konuşma yaptı. Mete, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşacağını ancak sestellerindeki sorun nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirterek, “Kendisineacil şifalar diliyorum, Allaha şükür bize de sıra geldi, TOBB başkanımkekeleyemiyor bile” diyerek espri yaptı. Türkiye'nin bugün dünyanın turizmdevlerinden biri haline geldiğini belirterek, “Son 30 yılda dünyadaki turistsayısı 5 kat artarken ülkemize gelen turist sayısı 120 kat arttı” dedi.

“Binali Yıldırım’ın sayısız eserleri Türkiye’ye kazandırdı”
Yeni havalimanlarının, THY'nin doğrudan uçuşlarının süreceolumlu katkısının olduğunu dile getiren Mete, Ulaştırma, Denizcilik veHaberleşme bir önceki Bakanı Binali Yıldırım'ın 11 yıllık bakanlığı dönemindekarayollarından demiryollarına, havacılıktan denizciliğe kadar sayısız eseri ülkeyekazandırdığına dikkat çekti. Bu sayede sadece turizmde değil birçok sektördesıçrama yakalandığına işaret eden Mete, “Attığımız adımlar sayesinde Türkiyebugün dünyanın turizm devlerinden biri haline geldi. Son 30 yılda dünyadakiturist sayısı 5 kat artarken ülkemize gelen turist sayısı yüzde 120 kat arttı.2012'de Türkiye 37 milyon turistle dünyanın en çok turist alan 6. ülkesi oldu,fakat turizm geliri sıralamasında aynı performansı maalesef gösteremedik. 30milyar dolarlık gelirle 12. sırada yer alabildik” diye konuştu.

“İzmir’e Binali Yıldırım lazım”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı BinaliYıldırım, toplantı sonunda kendisi için hazırlanan sürprizle karşılaştı. ÜnlüAğam baklavalarının sahibi Veysel Murat hazırladığı 'İzmir'e Binali Yıldırımlazım' yazılı baklavayı Yıldırım'a sundu. Yıldırım, baklavayı işadamlarınaikram ederken, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak'ın doğum günü pastasını dabirlikte keserek Akdurak'ı kutladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv