İzmir Üniversiteleri Platformu’nda dönem başkanlığı İKÇܒye geçti

  • 0
  • 656
İzmir Üniversiteleri Platformu’nda dönem başkanlığı İKÇܒye geçti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversiteleri Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı.Yedinci dönem başkanlığı, Gediz Üniversitesi’nden İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesine geçti.  İzmir’deki dokuz üniversitenin çatısı altında yer aldığıoluşumdaki devir teslim, Çeşme’de düzenlenen törenle yapıldı. 

Törene İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Dokuz EylülÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüRektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Oğuz Esen, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmirÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik, Ege Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, ŞifaÜniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Ateş, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Kocabaş, İÜP Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, İÜPKoordinatör Asistanı Uzm. Kıvanç Hekim, Yaşar Üniversitesi Genel SekreterYardımcısı Ali Galip Ayvat, İKÇÜ SKS Daire Başkan Yardımcısı Uzm. H. Ahmet Urankatıldı.

6.dönemde yürütülen çalışmalar ile ilgili bir sunumgerçekleştiren Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik,  “Uluslararası Öğrenciler Kenti İzmir”temasıyla platformun imza attığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Dönem bayrağını teslim alan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. GalipAkhan ise altı dönemlik başarılı çalışmalardan oluşan platformun, yeni dönemdede güç birliği içinde ortak çalışmalara imza atacağını kaydetti. RektörProf.Dr. Akhan, “Bu önemli sorumluluğun bilinciyle İzmir’in, bilimendüstrisinin cazibe merkezi bir “Üniversiteler Kenti” olma yolundakiatılımlarına katkı sunmaya devam edeceğiz. İzmir, Uluslararası ÜniversitelerKenti potansiyeli yüksek bir şehir. Uluslararası bilim insanlarını veöğrencileri cezbedecek her şeye sahip bir kent. Yeni dönemde de İzmir’inuluslararası üniversite merkezi olma rolü merkezli projeler geliştirmeye devamedilecektir” şeklinde konuştu.

Tören sonunda yeni dönemin temasının ‘Uluslarasılaşmanınİzmir istihdamına katkısı’ sloganın ise ‘Uluslararası Üniversiteler Kentiİzmir’ olmasına karar verildi.

ÜNİVERSİTELERDEN ÖRNEK GÜÇ BİRLİĞİ

İzmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında kuruldu. Şehirdeki bilimkurumlarının hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlardadayanışmasını sağlamak, İzmir’i bir üniversite şehri olarak öne çıkarmakamaçlandı. Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, buhedef doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yapıyor, örnek birbirliktelik sergiliyor. Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir YüksekTeknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Kâtip Çelebi ileŞifa Üniversitesi yer alıyor.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv