İzmir Üniversitesi ve IBM işbirliği yapacak

  • 0
  • 807
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi’ne konuk olan IBM Ortadoğu, Avrupa veTürkiye Üniversite İlişkileri Lideri Jale Akyel, yapılabilecek işbirliklerikonusunda Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile görüş alışverişinde bulundu.

 IBM Ortadoğu, Avrupa ve Türkiye Üniversite İlişkileri LideriJale Akyel, Akıllı Kent: IBM Vizyonu başlıklı konuşması ile İzmirÜniversitesi’ne konuk oldu. Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelenAkyel, üniversiteler ve akademisyenler ile Ar-ge çalışmaları yapmak içinişbirliklerine açık olduklarını söyledi.

 IBM’in global ödül programlarından bahseden Akyel, sosyalsorumluluk çalışmaları kapsamında üniversitelerin tüm bölümlerindekiakademisyenlerin araştırma ve beceri geliştirme çalışmalarına destekverdiklerini söyledi. Ortak yüksek lisans programlarının yanı sıra IBMuzmanlarının üniversitelere gelerek belirlenen başlıklarda eğitim verdiklerinide aktaran Akyel, siber güvenlik, mobil çalışmalarının yanı sıra sertifikalıeğitimlerinin de olduğunu söyledi. İzmir Üniversitesi öğrencilerinin YazılımAkademisi yarışmasına katılmalarının faydalı olacağı görüşünü belirten RektörErciyeş, “Teorik bilgilerinin pratiğe dönüşeceği, güncel sorunları çözmebecerisi elde edecekleri çalışmalar içinde olmalarını destekliyoruz” diyekonuştu.

Akıllı kent vizyonutanıtıldı
Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü tarafındandüzenlenen etkinlikte IBM’in Akıllı Kent vizyonu tanıtıldı. Akıllı Kentlerkonusunda İzmir’de yapılabilecek projeleri belirlemek amacıyla düzenlenenetkinlik, Yazılım Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Emrah Orhun’un İzmirÜniversitesi’nde akıllı kentler konusunda yapılan çalışmalar hakkındakisunumuyla başladı. Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin e-Belediye vee-Devlet konularında yaptıkları projelerin ve kentsel dönüşüm konusunda yapılanbilimsel araştırmaların tanıtımından sonra Jale AKYEL, IBM’in Akıllı Kentvizyonu anlattı. Güvenli mahalleler, verimli konutlar ve akıcı trafik gibiöğeler içeren bu vizyonun gerçekleştirilebilmesi için IBM’in sunduğu yazılımçözümlerinin tanıtıldığı toplantıya IBM Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi Müşteriİlişkileri Yöneticisi Koray Gölcü de katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv