İzmir Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ile yeni dönem başladı

  • 0
  • 1.655
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Fakültenin ilk öğrencileri beyaz önlüklerini giyerek kutsal mesleklerine adım attı.
 
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, TMOBB Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşen törenle açıldı. 2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerine eğitim vermeye başlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Açılış Töreni’ne, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken,  Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Mütevelli Heyet üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşmaları ile başlayan tören müzikal konferans, Tıp Fakültesi ilk dersi ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni ile devam etti. Öğrencilerin hekimlik mesleğine ilk adımlarını attıkları tören, duygu dolu anlara sahne oldu.
 
Hedef, Ortadoğu ve dünyanın sağlık merkezi olmak
Konuşmasında Türkiye’de 78 Tıp Fakültesi olduğunu ve bunların 16’sının vakıf üniversiteleri tarafından kurulduğunun altını çizen Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, İzmir Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi kurmak amacı ile Türkiye’de ilk vakıf üniversitesi-özel hastane işbirliğini gerçekleştirdiğini hatırlattı ve “İzmir Üniversitesi ile Medical Park İzmir Hastanesi arasında yapılan bu işbirliği tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır. Ülkeye hizmet edecek girişimlerin önü kesilmemeli, daha fazla hizmet yapılabilmesine izin verilmelidir” dedi.
 
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Türkiye’nin en iyi hekimlerinden en gelişmiş olanaklar ile eğitim alacaklarını vurgulayan Doğanata, “Hedefimiz, sadece İzmir ve Ege bölgesi değil, tüm Türkiye, Ortadoğu ve dünya için bir sağlık merkezi olmaktır” diye konuştu.
 
Teknoloji ve bilişim çağında sağlık araştırmaları çok önemli
İzmir’de pek çok ilki hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, 5’inci akademik yılında İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni eğitim vermeye başlaması ile yeni bir döneme başladıklarını söyledi. Medical Park İzmir Hastanesi ve İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev alan öğretim üyelerinin her birinin seçkin isimler olduğunu belirten Rektör Erciyeş, İzmir Üniversitesi’nde öğrenci başına 1’den fazla öğretim üyesi düştüğünü vurguladı ve verilecek eğitim ile öğrencilerin mesleklerini en güzel şekilde özümseyeceklerini dile getirdi.
 
Dünyanın yaşadığı gelişen teknoloji ve bilişim çağında sağlık konusunda yapılan araştırmaların her geçen gün daha fazla önem kazandığına değinen Rektör Erciyeş, “Akademisyenlerimizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde şimdiye kadar göstermiş olduğu üstün çabaların bundan sonra da devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Ancak akademisyenlerimizin çalışmalarına ek olarak öğrencilerimizin de araştırmacı bilim adamı ruhu ile yetişen hekimler olmalarını diliyorum” dedi.
 
 
Tercih sıralamasında 4’üncü
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 80 öğretim üyesi ve 250 yataklı hastanesi ile gerek tıp eğitimi, gerekse sağlık hizmetinde en iyi olma hedefi ile açıldığını belirterek konuşmasına başlayan Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan, “Ülkemizde 62’si kamu, 16’sı vakıf olmak üzere toplam 78 Tıp Fakültesi vardır. Bu sene ilk öğrencilerini alan fakültemiz, Türkiye genelinde vakıf üniversiteleri arasında tercih sıralamasında 4’üncüdür” dedi. Dekan Hazan, gelecek yıllarda yeni bir fakülte kampusu ve ikinci bir hastane ile bölgeye en üst düzeyde sağlık hizmeti vermeyi ve iyi hekimler yetiştiren bir Tıp Fakültesi olmayı planladıklarını aktardı.
 
İzmir’in EXPO 2020’ye sağlık teması ile aday olduğunu hatırlatan Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan, “Dileğimiz, İzmir’in EXPO 2020’yi alması ve o zamana dek 3’üncü mezunlarımızı vererek mezunlarımız ile organizasyonda yer almaktır” dedi. Türkiye’de hekim sayısının azlığına ek olarak hastane ve yatak sayısı azlığının da önemli bir sorun oluşturduğunu ifade eden Hazan, Medical Park Hastaneleri ve İzmir Üniversitesi arasında yapılan afiliasyon anlaşması sonucu hayata geçen İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bir örnek olması gerektiğini söyledi.
 
5’inci tıp Fakültesi EXPO 2020 hedefine destek
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in üniversiteleri sayesinde ile yaşam kalitesini yükselttiğini söyledi. EXPO 2020’ye sağlık teması ile adaylık sürecinde İzmir’de 5’inci Tıp Fakültesi’nin eğitim vermeye başlamasının büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Kocaoğlu,  “İzmir’i, hiçbir güç geri çekemeyecektir. İzmir, insan birikimiyle, zenginliğiyle, ileriye doğru, gelişmeye doğru, refaha ve kalkınmaya doğru koşacaktır” diye konuştu.
 
Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in “Türkülerde Hekimlik” başlıklı müzikal konferansı ile devam eden törende ilk dersi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Recai Ünal “Tarihteki İlginç Hasta ve Hastalıklar” başlığı altında verdi. Beyaz Önlük Giydirme Töreni ile devam eden açılışta fakülteye en yüksek puanlarla giren öğrenciler Oğuz Hakan Topgül, Özgecan Engür ve Mustafa Çağatay Aydın’a beyaz önlüklerini, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken,  Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba giydirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv