İzmir “unutmadı

Çağın hastalığı Alzheimer’a karşı duyarlılığı artırmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenleyip Saat Kulesi’ni mor renkle ışıklandırdı. Etkinliğe Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi ile Alzheimer Derneği de destek verdi

  • 0
  • 822
İzmir “unutmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Çağın hastalığı Alzheimer’a karşı duyarlılığı artırmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenleyip Saat Kulesi’ni mor renkle ışıklandırdı. Etkinliğe Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi ile Alzheimer Derneği de destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünya genelinde hızla yaygınlaşan ve kesin tedavisi henüz bulunamayan Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla renkli bir etkinliğe imza attı. Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ile el ele veren Büyükşehir Belediyesi,  Dünya Alzheimer Günü nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir yürüyüş düzenledi. “Hiç Aklıma Gelir miydi, Aklıma Gelmeyeceğin?” yazılı mor tişörtler giyen, “İzmir Unutma”, “Bir Şeyler Değişmeliydi, Değişen Ben Oldum” ve “Bugün Unutanları Unutmama Günü” gibi pankartlar açan katılımcılar arasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile İzmir Milletvekili Murat Bakan da vardı.

 “İzmir duyarlılık örneği sergiledi”
Dünya Alzheimer günü etkinlikleri kapsamında konuşan Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Doç. Dr. Nil Tekin, İzmir’deki ileri yaş nüfusunun giderek arttığını belirterek, “Alzheimer hastalığı toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Bu farkındalığın arttırılması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir duyarlılık örneği sergilemiş, İzmir halkı da bize ‘İzmir’in unutmadığını’ göstermiştir” şeklinde konuştu.x

Dokuz Eylül Üniversitesi Geriatri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Işıklı ise Alzheimer hastalığının ilerleyen yaşla birlikte arttığının altını çizerek, “ Özellikle İzmir, yaşlı nüfusun yoğun olduğu bir bölge. Ne şanslı ki İzmir, bu konunun farkında olan üniversitelere sahip, ne şanslı ki İzmir bu konunun farkında olan bir belediyeye sahip. O yüzdendir ki, bu yürüyüşe İzmir halkı da duyarlılık göstererek destek verdi” diye konuştu.

Saat Kulesi mora büründü
2013 İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda “Yaşlı Dostu Kent” ödülüne layık görülen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Şehitlikleri Caddesi’nde gerçekleşen yürüyüşün ardından etkinliğin devamı olarak akşam saat 19.00'dan itibaren Saat Kulesi’ni Alzheimer Hastalığı'nın rengi olarak kabul edilen mor ışık ile ışıklandırdı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv