“İzmir’de Doğa ve Yaşam" fotoğraf yarışması sonuçlandı

  • 0
  • 609
Yazı Boyutu:

Amatör ve profesyonel fotoğraftutkunlarını dünya üzerinde pek az şehrin sahip olduğu doğa güzelliklerinesahip olan İzmir'i ve günlük hayatın koşuşturması içinde kanıksanan bugüzelliklerini, farkındalık yaratarak keşfetmeye çağıran İzmirgaz’ındüzenlediği “İzmir'de Doğa ve Yaşam" konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. İzmirgaz, İzmir Fotoğrafçılar Odası işbirliğiyledüzenlenen, dört ay süresince fotoğraf severlerin eserlerini kabul edenyarışmaya İzmir genelinde katılım oldukça yoğun oldu. Başvuru süresi 05Mayıs’ta sona eren yarışmada 533 eser değerlendirmeye alındı.

Bu yılüçüncüsü düzenlenen fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergisi İzmir KültürPark Göl Gazinosu’nda gerçekleştirildi. Törene; İzmir Esnaf veSanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu,  İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata,İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, oda üyeleri, İzmirgaz çalışanları, yarışmacılar ve çok sayıda sanatseverkatıldı.

Şirket olarak İzmir’in sosyal vekültürel yaşamına destek olmayı ilke edindiklerini belirten Yandımata, “Buanlamda çok sayıda proje üreterek hayata geçirdik. Bu yıl üçüncüsünüdüzenlediğimiz fotoğraf yarışmamızda bunlardan birisidir. Artık geleneksel halegelen yarışmamıza bu yıl çok sayıda eserin katılmasının yanı sıra İzmirdışından, birçok ilden de katılımın olması bizi ayrıca sevindirdi. Yarışmamızailgi gösteren tüm fotoğraf severlere, zamanlarını bize ayıran değerli jüriüyelerine ve üç senedir bizimle işbirliği içinde bulunan İzmir FotoğrafçılarOdası’na teşekkür eder, dereceye giren eser sahiplerini tebrik ederim” dedi.

İzmirgaz’a ve İzmir FotoğrafçılarOdası’na fotoğraf sanatına ve sanatçılarına desteklerinden dolayı teşekkür edenMutlu ise, “Fotoğrafları yakından inceledim. Birbirinden değerli, büyük emekharcanarak üretilmiş fotoğrafların olduğunu gördüm. Geleneksel hale getirilerekyarışmaya süreklilik kazandırılması beni ayrıca mutlu etti. Bütün katılımcılarayarışmayı düzenleyen İzmirgaz ve İzmir Fotoğrafçılar Odası’na teşekkürediyorum” diye konuştu.

Ödül töreninde yarışmanın birincisiMelih Bakır’a 5.000 lira, ikinci Müge Yorgancıoğlu’na 2.500 lira, üçüncü TürkanÜlker’e 1.250 lira para ödülü verilirken, mansiyona hak kazanan Hakan Kuyumcu,Şeref Artagan ve Ayşe Temizel ise dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi.Sergilenmeye layık görülen 30 eserin sahiplerine ise katılım sertifikasıverildi. Ödül alan ve sergilenmeye layık görülen eserler, İzmir Ticaret Odası veçeşitli alış veriş merkezlerinin sergi salonunda sanatseverlerin ziyaretineaçık olacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv