İzmir’de “Mart keyfi” bambaşka olacak

  • 0
  • 885
İzmir’de “Mart keyfi” bambaşka olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de Mart ayı fuarlar, festivaller ve konserlerle çok renkli geçecek. Dünyanın en büyük üç mermer fuarı arasında yer alan MARBLE,  2017’nin çanta ve ayakkabı modellerin görücüye çıkacağı SHOEXPO, dünyanın en büyük kukla festivali İzmir Kukla Günleri, Avrupa Caz Festivali ve Uluslararası Tiyatro Günleri, baharın bu ilk ayında kent ekonomisi ile kültür ve sanat yaşamına ciddi hareketlilik getirecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem sahibi olduğu hem de katkı koyduğu birbirinden renkli etkinliklerle Mart ayında kentte bambaşka bir rüzgar estirecek. Baharın bu ilk ayında İzmir, dünyanın en büyük 3 mermer fuarından biri MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ve SHOEXPO - Ayakkabı ve Çanta Fuarı’yla iki önemli sektörü kentte buluşturacak. Türkiye’nin en nitelikli kültür sanat mekanları arasında yer alan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 23. Avrupa Caz Festivali’ne ev sahipliği yaparken birbirinden önemli sanatçılara da ayrıca evsahipliği yapacak. “Uluslararası Kukla Günleri” ile “Uluslararası Tiyatro Günleri” de Mart ayında  İzmir’in sokak ve sahnelerine ayrı bir renk katacak.
İzmir’e Mart ayında gerçekleşecek önemli etkinlikler şöyle:
 
“Sonsuz nefes” Adnan Saygun’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, eleştirmenler tarafından “sonsuz nefese sahip” olduğu söylenen ünlü klarnet sanatçısı Sabine Meyer ile birlikte İsviçreli ünlü korno sanatçısı, şef Bruno Schneider, Oslo Norveç Müzik Akademisi’nde profesör olan fagot sanatçısı Dag Jensen ve yine albümleriyle büyük ses getiren kontrbas sanatçısı Knut Erik Sundquist’i ağırlayacak. 2 Mart’ta Büyük Salon’da saat 20.00’da başlayacak konserde,  4 ünlü sanatçıya günümüzün en iyi keman, viyolansel, viyola sanatçından  oluşan Modigliani Quarted eşlik edecek.  Modigliani Quarted grubunda ise kemanda Philippe Bernhard ve Loic Rio, viyolada Laurernt Marfaing ve viyolanselde François Kieffer yer alıyor. 8 ünlü sanatçı Mozart ve Shubert’ten seslendireceği parçalarla İzmirliler’e unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Konserin biletleri 20 TL., balkon 10 TL. olarak satışa sunulacak.
 
İzmir’de caz rüzgarı
3- 19 Mart 2016 tarihleri arasında İzmir’de kelimenin tam anlamıyla “caz rüzgarı” esecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen İzmir Avrupa  Caz Festivali’nin bu 23.’sü gerçekleştirilecek. Konserlerin büyük bir bölümü yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.
 
Dünyanın en büyük kukla festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 10’uncusu düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 3 Mart- 9 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 32 ülkeden 58 kukla tiyatrosu, 45 mekanda 64 gösteri sahneleyecek. Geçtiğimiz yıl 62 bin seyirciye ulaşılan festivalde bu yılki hedef 100 bin seyirci. “Gevrek, Boyoz ve Kukla” sloganı ile düzenlenecek festival, 2016 yılı için dünyanın en büyük kukla festivali olma özelliğini taşıyacak. İzmir’in birçok ilçesi dahil olmak üzere kentin her yanına yayılmış bir şekilde gerçekleşecek festivalin programı kapsamında düzenlenecek kukla gösterileri ve atölye çalışmaları ile küçük, büyük herkes için tam bir eğlence atmosferi oluşturacak. Hem ücretli hem ücretsiz etkinliklerden oluşan festival programına www.izmirkuklagunleri.com adresinden kolaylıkla ulaşılabilecek.
 
2017 yılı ayakkabı ve çanta modelleri bu fuarda
2017’nin ayakkabı ve çanta modelleri İzmir’de görücüye çıkıyor 39. SHOEXPO (Ayakkabı ve Çanta Fuarı), İZFAŞ tarafından bu yıl 7 – 10 Mart 2016 tarihlerinde  Fuar İzmir’de düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl 38.’si düzenlenen fuara 31 ülkeden 127 firma katılmıştı. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuarda erkek-kadın, çocuk ayakkabı modelleri, spor ayakkabı modelleri, terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları sergilenecek.
 
Çanakkale şehitlerini unutmadık
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 15 Mart Salı akşamı Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu ve Merasim Komutanlığı, “Çanakkale Şehitleri’ni Anma Konseri” düzenleyecek. Büyük Salon’da saat 20.00’da gerçekleşecek konser halka açık ve ücretsiz olacak.
 
Canadian Brass efsanesi geliyor
22 Mart Salı günü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, bugüne kadar 130’dan fazla albüm yayınlayan uluslararası ünlü bakır üflemeli çalgılar topluluğu olan Canadian Brass’a ev sahipliği yapacak. Tuba sanatçısı Chuck Daellenbach tarafından kurulan grupta Christopher Coletti ve Caleb Hudson trompet, Achilles Liarmakopoulos ve Bernard Scully korno çalıyor. Grup, konserlerinde barok tınılarından çağdaş bestelere, Latin ve caz müziklerinden, Broodway ve pop müziklerine kadar zengin repartuarıyla izleyicici büyülüyor. Konser saat 20.00’da Büyük Salon’da başlayacak. Biletler salon 20 TL,  balkon 10 TL. olmak üzere satışa sunulacak.
 
Erol Evgin ile “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde”
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği şarkı ve marşlardan oluşan eşsiz bir repertuar, Erol Evgin'in güzel yorumuyla birlikte 23 Mart 2016 Çarşamba akşamı yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde izleyici karşısında olacak. İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte Erol Evgin, adını Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın Üç Şehitler Destanı'ndan alan "Mustafa Kemal'i Gördüm Düşümde" konserinde, Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze uzanan dönemi; şarkılar, türküler ve anekdotlar eşliğinde anlatacak. Konser boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminden Kurtuluş Savaşı'na, Cumhuriyet’in ilanından günümüze kadar gelişen olaylar anlatılacak.
 
Dünyanın üç büyüğünden biri
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de 23 – 26 Mart 2016 tarihlerinde 22. kez kapılarını dünyaya açacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türk fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı,  dünyanın ilk büyük üç mermer fuarı arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 21.’si düzenlenen fuara, 27 ülkeden 373’ü yabancı toplam 1562 firma katılmıştı. MARBLE, Fuar İzmir ile 2015 yılında metraj olarak yüzde 168, katılımcı sayısı olarak yüzde 31 ve stant sayısı olarak da yüzde 64 oranında büyüdü. Fuarın kente kazandırdığı gelirin 150 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Sadece sektöre yönelik profesyonel ziyaretçiye açık olan fuarı, 51 bin 166 kişi ziyaret etti.
 
İzmir’de tiyatro günleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan 34. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri,  27 Mart – 9 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.  Hollanda, Almanya, İtalya ve Norveç olmak üzere 4 uluslararası tiyatro gurubu ile ulusal ve yerel tiyatro gruplarının oyunlarını sergileyeceği etkinlik, İzmir’de tam bir tiyatro rüzgarı estirecek. Sokak tiyatrosu grupları ise kentin pek çok noktasında açık havada düzenleyecekleri etkinliklerle İzmirliler’i bu  coşkuya ortak edecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv