İzmir’de moda rüzgarı esecek

  • 0
  • 906
Yazı Boyutu:

İzmir’in marka fuarları arasında yeralan ve Avrupa’nın en büyüğü olan 8’inci IF WEDDING FASHION İZMİR - Gelinlik,Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 22 Ocak 2014 tarihinde kapılarını açmayahazırlanıyor. Sektörde adını dünyaya duyuran Fuara alım heyetleri büyük ilgigösterirken, bu yıl fuarda 180’i aşkın firma stand açacak. Yer sıkıntısınedeniyle Fuar katılımcıları büyük bir titizlikle belirlenirken, önümüzdeki yılyeni Fuar alanının hizmete girmesiyle, Fuar daha da büyüyerek, kent ekonomisinedaha fazla katkı sağlayacak.
 
İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleriTicaret A.Ş (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, EgeGiyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı MukadderÖzden, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) DanışmaKurulu Üyesi Nedim Örün, Mimar KemalettinModa Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Avcı, Ege Hazır Giyim veKonfeksiyon İhracatçıları Birliği Bşk. Yrd. Burak Sertbaş, İZFAŞ GenelMüdür Yardımcısı Zeki Karatay, İzmir İtalyan Ticaret Odası GenelSekreteri Eren Alpar ve İZFAŞ yöneticileri ile sektörtemsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen IF WEDDING FASHION İZMİR – 8’inciGelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı Danışma Kurulu toplantısında, 22-25Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek Fuar ile ilgili çalışmalarmasaya yatırıldı.
 
Alım heyetlerinin üzerinde önemledurulduğu danışma kurulu toplantısında İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteritarafından İtalya’nın Roma, Milano, Torino kentlerinden alıcıların geleceğibilgisi aktarıldı. Firmaların IF WEDDING FASHION İZMİR’i çok iyi tanıdıkları veFuara gelmek istedikleri belirtildi.

Örs: “Ziyaretçikonusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz”
 
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs ziyaretçi konusunda çok ciddiçalışmalar yaptıklarını söyleyerek  “Fuara özellikle Rusya, Kazakistan ve İran’a yönelik özel saha çalışmalarıyapıyoruz. Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Danimarka,Finlandiya, Fransa, İsviçre, İsveç, Norveç, Orta Doğu Ülkeleri, Yunanistan’da temsilcilikçalışmalarımız devam ediyor. Ekonomi Bakanlığı Alım Heyeti Programı kapsamındaise Almanya, Avusturya, Polonya, Belçika ve Hollanda’dan alım heyetlerigelecek.
 
 
Fuara dünyanın birçok bölgesindenalım heyeti ve ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Biz ekip olarak dünyanınbirçok noktasında Fuarın tanıtımını yaptık. Arkadaşlarımız halen büyük birduyarlılıkla çalışmalarını sürdürüyorlar. Fuarımızda gala, tasarım yarışmasıödül töreni, solo defileler başta olmak üzere birçok etkinliktegerçekleştireceğiz. Geçen yıl fuarımızı 19 bine yakın kişi ziyaret etmişti, bu yılbu sayının daha da artacağını ümit ediyoruz” dedi.

Örs, EGSD, TMHGF ve sektörtemsilcileri ile çok güzel bir birliktelik gerçekleştirdiklerine işaret ederek,IF WEDDING FASHION İZMİR - Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın bu yıl dahem sektöre hem de İzmir ekonomisine destek olmaya devam edeceğini söyledi.
 IF WEDDING FASHION İZMİR - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörünkalbinin attığı şehir İzmir’de, Türk fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İzmirFuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş (İZFAŞ) tarafındanT.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi,Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF)  ve Ege GiyimSanayicileri Derneği’nin (EGSD) destekleriyle organize  ediliyor.      
Alanında Avrupa’nın en büyüğü olarak gösterilen IF WEDDING FASHION İZMİR’in, sektörün Türkiye’deki ilk ve tek UluslararasıFuarcılık Endüstrisi Birliği’ne (UFI) onaylı gelinlik ihtisas fuarı olarakdüzenleneceğinin altını çizen Örs, Fuarı çok önemsediklerini ve Fuarın büyümesi ve daha etkinolması için hiçbir şeyden kaçınmadıklarını sözlerine ekledi.
 
Toplantıda konuşan Ege GiyimSanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden,Fuara bu yılda büyük ilgi olduğunu söyledi. 8’inci kez yapılacak olan Fuarın buyıl yer yokluğu nedeniyle katılımcı sayısının sınırlandırıldığını belirtenÖzden, Fuarda bu yılda katılımcı firmaların en yeni tasarım ve ürünlerinisergileyeceklerini kaydetti.
 
IF WEDDING FASHION İZMİR’inAvrupa’nın en iyisi olduğunu, Dünyada da artık herkesin dikkate aldığı bir Fuarhaline geldiğine işaret eden Özden, “Fuara ilgi her yıl artarak devam ediyor.Avrupa ülkeleri ve komşulardan çok ilgi görüyoruz. Fuara alım heyetleriningetirilmesi konusunda hem İZFAŞ hem derneğimiz hem de Ege İhracatçı Birlikleriyoğun çaba harcıyor. Birçok ülkede görüşmelerimiz sürüyor. İZFAŞ’ın alımheyetleri ve katılımcılar konusunda büyük katkıları için teşekkür ediyoruz.Özellikle
 
Rusya, Türk Cumhuriyetleri veİran’dan çok sayıda alıcının fuarımıza gelmesini bekliyoruz. 22 Ocak tarihindekapılarını açacak olan IF WEDDING FASHION İZMİR’in hem sektörümüze hem deİzmir’e önemli katkılar sağlayacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv