İzmir’de oyuncu adayları Algan’a emanet

  • 0
  • 4.497
Yazı Boyutu:

Varlığını 2.5 yıldır başarıyla sürdüren Sanatölye Varyant Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen “Kamera Önü Oyunculuk Eğitimi” almak isteyen İzmirli gençler, Devlet Sanatçısı ünlü oyuncu Ayla Algan’a emanet. 
 
Tiyatroda Hamlet rolünü oynayan dünyadaki sayılı kadın oyuncu arasında yer alan ve 1972'den beri devlet sanatçısı ünvanı ile onurlandırılan Usta Eğitmen Ayla Algan,  “Kamera Önü Oyunculuk Eğitimi” veriyor,  sinema, dizi ve reklam oyunculuğu alanlarında yeni yüzlerin de fırsat bulması için bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşıyor.
Tiyatroda Hamlet rolünü oynayan dünyadaki sayılı kadın oyuncu arasında yer alan ve 1972'den beri devlet sanatçısı ünvanı ile onurlandırılan Usta Eğitmen Ayla Algan’ın verdiği eğitimlar arasında dublaj ağırlıklı diksiyon, senaryo inceleme, bölümleme, durumlara bölüp montajlama, oyunculuk teknikleri bulunuyor.
Algan, “William Shakespeare’in söylemiyle Samimi  yalancı olmayı öğretiyoruz. Çünkü seyirciye ve çocuklara yalan söylenemez. Günde 7 saat çalışıyoruz. Rolü çalışıyoruz, kameraya çekiyoruz, seyrediyoruz  ve hataları belirleyerek hatasızlığı yakalamaya uğraşıyoruz. 8 Haftalık eğitimlerin bazı bölümlerinde kızım Sevi Algan Babaoğlu beden dili konusunda eğitim veriyor. İzmirli gençlerin bu kadar istekli olması beni çok mutlu ediyor. Böyle bir eğitimi düşündükleri için dernek yöneticilerini kutluyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv