İzmir'de toplu ulaşıma Fuar düzenlemesi

6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 88. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle kent içi toplu ulaşım ek seferlerle takviye edildi, sefer süreleri uzatıldı. Körfez vapurları ise fuar süresince her gece Baykuş seferi yapacak.

  • 0
  • 473
İzmir'de toplu ulaşıma Fuar düzenlemesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 88. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle kent içi toplu ulaşım ek seferlerle takviye edildi, sefer süreleri uzatıldı. Körfez vapurları ise fuar süresince her gece Baykuş seferi yapacak. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 10 gün süresince ev sahipliği yapacağı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle toplu ulaşımda bir dizi düzenlemeye gitti. Bu kapsamda ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba durakları ile İZBAN, tramvay ve metro bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden hatlara ek seferler kondu. Bazı hatlarda raylı sistemle bağlantılı olarak sefer saatleri 02.05'e kadar uzatıldı. Ayrıca Konak Bahribaba bağlantılı Balçova, Buca,  Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir bölgelerine hizmet veren “Baykuş Seferleri”nin de sabah 06.00'ya kadar çalışması kararlaştırıldı. Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi Fuar çevresindeki önemli noktalarda koordinasyonu sağlamak için de motorize ekipler görev yapacak. Sefer saatleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye eshot.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.
 
İZBAN’dan Fuar boyunca 40 ek sefer
İZBAN, 6 Eylül 2019 Cuma günü kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı boyunca, toplam 40 ek sefer düzenleyecek. Aliağa yönüne gidecek trenler Hilal’den 01.12 ve 01.29, Alsancak’tan 01.17 ve 01.34, Halkapınar’dan 01.23 ve 01.45 saatlerinde geçecek. Tepeköy yönüne gidecek trenler Halkapınar’dan 01.17 ve 01.45, Alsancak’tan 01.25 ve 01.53, Hilal’den 01.28 ve 01.56 saatlerinde geçecek. İlk ek seferler en uç istasyonlar Aliağa ve Tepeköy’de, ikinci ek seferler Çiğli ile Cumaovası’nda son bulacak. İZBAN ile İzmir Metro arasında Halkapınar’dan aktarma sağlanabilecek.
 
Metro ve tramvayda sefer saatleri uzuyor
İzmir Metrosu ile Konak ve Karşıyaka tramvayları İzmir Enternasyonal Fuarı süresince seferlerini 1 saat uzatıyor. Bu hatlarda son sefer 01.20'de yapılacak. Mevcut tarifeye ek olarak yapılan düzenleme sonucunda, fuar dönemi boyunca İzmir Metrosu ve Konak Tramvayı'nda 00.20-01.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir, Karşıyaka Tramvayı'nda ise 10 dakikada bir sefer yapılacak.
 
Körfez'de her gece Baykuş seferi
Deniz ulaşımında da İzmir Enternasyonal Fuarı süresince ulaşımı kolaylaştıracak önlemler alındı. 6-15 Eylül tarihleri arasında körfez vapurları her gece Baykuş seferi tarifesi uygulayacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv