İzmir’de Turizm Rüzgarı 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 10.’su gerçekleştirilen ve turizm sektörünün başarılı organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptı. Fuarda iki stand ile yerini alan UNESCO Kenti Selçuk ‘a özel ilgi gösterildi.

  • 0
  • 712
İzmir’de Turizm Rüzgarı 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 10.’su gerçekleştirilen ve turizm sektörünün başarılı organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptı. Fuarda iki stand ile yerini alan UNESCO Kenti Selçuk ‘a özel ilgi gösterildi.
Bakan Avcı açılışta yaptığı konuşmada; 5 ülke ile başladığımız bu yolculukta 2015 itibariyle bini aşkın katılımcı ve 60 ülkeyi ağırladığımız bir seviyeye ulaşmayı el ele başardıklarını kaydetti.

2017 yılı için erken rezervasyon
2016 yılında dünya genelinde yaşanan gelişmelerin Türk turizmi açısından olumsuz etkiler oluşturduğunu belirten Bakan Avcı, “Ülkemizde bu durumdan şüphesiz etkilenmiştir. Ancak tarihimiz, kültürel birikimimiz, eşsiz doğal zenginliklerimiz, en önemlisi krizleri aşma konusunda her zaman çok başarılı olan sektörümüz sayesinde, ülkemizin önümüzdeki yıllarda eski ritmini yeniden yakalayacağını hatta onu da aşacağına inancımız tamdır. Travel Turkey İzmir Fuarı’nı turizmdeki sıkıntıların giderilmesi yönünde fikirlerin ortaya çıkacağı, aynı zamanda turizm eğilimlerinin masaya yatırılacağı bir organizasyon olarak görüyoruz. Ülkemizde erken rezervasyon kampanyasının da bu fuarda 2017 lansmanın yapılmasını çok anlamlı buluyoruz. Fuarımızın İzmir ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Dünya Kenti iki stantla tanıtılıyor
10. Travel Turkey İzmir Fuarına katılımın yoğun olduğunu gözlemlediklerini, bunun da İzmir ve Selçuk turizmi açısından olumlu sinyaller vereceğini düşündüklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ; “Turizm beklentileri açısından arzu edilen rakamlara ulaşabilmek için bu gibi prestijli fuarlarda tanıtımların önemli olduğunu biliyoruz. Amacımız Selçuk’un daha çok ziyaret edilebilir bir ilçe olması. Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçihöyük’ün yer aldığı dört bileşenle UNESCO Dünya Kültür Mirasına giren Selçuk’a ilginin olmaması zaten düşünülemez. Tarihi, doğası ve kültürel değerleriyle önemli bir değere sahip Selçuk’u olan bu ilgiyi üst noktalara taşıma gayretindeyiz. Görsellik açısından bu yılda standımız çok görkemli oldu. Açılışa katılarak bizleri onurlandıran sayın bakanımızın da desteklerini hep yanımızda olduğunu görmekten ayrıca mutlu olduğumu belirtmek isterim” dedi. Başkan Bakıcı ilçeye hava deniz karayolu açısından her türlü erişimin kolay olduğunu belirterek “ herkesi tarihi ve kültürel değerleriyle ünlü ilçemizi ziyaret etmeye bekliyorum” diye konuştu.

Pazara kadar gezilebilecek
36 ülke ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı yer alacağı fuar Pazar günü sona erecek. Fuar açılışına Bakan Avcı’nın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, onur konuğu Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Partner ülke Ürdün temsilcileri, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, THY Satış Başkanı İbrahim Polat, oda ve borsa ve çok sayıda turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

Kültür Bakanlığı’nın yanı sıra Selçuk Belediyesi kendi standında da tanıtım yapıyor. 8-11 Aralık 2016 tarihlerinde Salon A D- 120 Gaziemir Fuar / İzmir Alanı’nda bulunan stand ziyaretçilerini bekliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv