İzmir'den dünya başkanı geçti

Skal Internatıonal Dünya Başkanı Lavonne Wittmann, İzmir Skal Kulübü’nün konuğu oldu. Konak Pier Nort Pier’de gerçekleşen buluşmada Kültür Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ile eski dünya başkanı Asuman Tarıman’da yer aldı.

  • 0
  • 850
İzmir'den dünya başkanı geçti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Skal Internatıonal Dünya Başkanı Lavonne Wittmann, İzmir Skal Kulübü’nün konuğu oldu. Konak Pier Nort Pier’de  gerçekleşen buluşmada Kültür Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ile eski dünya başkanı  Asuman Tarıman’da yer aldı.
 
Gecenin açılış konuşmasını yapan Skal İzmir Başkanı Emre Gezgin, Skal Dünya Başkanını ilk defa İzmirde ağırlamaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. Gezgin, “Bu önemli buluşmanın kulübümüzün yöresel ve  ulusal boyutta son dönemlerde gerçekleştirdiğı faaliyet ve projelerin izdüşümü olarak değerlendiriyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından verilen Onur Ödülü, İstanbul Uzak Rota Travel Summit'e sponsorluğumuzun yanısıra İlk defa USDF Seçimli Genel Kurul ve Zincir Değişim Töreni’nin İzmir'de yapılmasının sağladık. Bu gelişmelerin sonucu olarak İzmir’in Skal Dünya Kongresine yakın gelecekte ev sahipliği yapmasının gündeme alınmış olması dünya başkanının ilgisini şehrimize çekmesine sebep oldu. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.


 Eski dünya başkanı Asuman Tarıman, Skal İzmir Başkanı Emre Gezgin, Skal International Başkanı Lavonne Wittmann , Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Kültür Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta
 
YEREL DÜŞÜNÜRSENİZ YEREL, ULUSAL DÜŞÜNÜRSENİZ GLOBAL OLACAKSINIZ
Başkanlığı süresince Türkiye’ye ilk gelişi olduğunu belirten Skal Internatıonal Dünya Başkanı Lavonne Wittmann, değişik kültür, değişik din, değişik lehçeyi barındıran, kendine has bir kuruluş olarak 14 bin üyeye sahip dünyanın en büyük turizm örgütü olduklarına dikkat çekti. Wittmann, “Türkiye’de daha da büyümeyi arzu ediyoruz. Üyeler olarak dünyadaki bütün fuar standlarımızda pazarlamanızı yapar, tüm avantajlardan yararlanabilirsiniz. Hepinizin Skal International’a üye olmanızını arzu ediyoruz. Güçlü ve kendiniz için kullanabileceğiniz kapasitede bir organizasyon var. Yerel düşünürseniz yerel, Ulusal düşünürseniz Global olacaksınız” diye konuştu.

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise her geçen gün yıldızı parlayan Urla’da turizm açısından muhteşem bir potansiyel olduğunu, 115 km sahil ve bu sahilde 40’ın üzerinde Beach bulunduğunu açıkladı. Oğuz konuşmasını şöyle sürdürdü: Önümüzdeki yıl turizm sektöründen pay alabilmek için mavi bayraklı plajların sayısını arttırarak, Türkiye ve Uluslararası konuklarımızın beğenisine sunacağız. Karantina’daki dünyanın en eski zeytinyağı sıkma tesisini, Roma şehrini Urla’ya kazandırmak istiyor ve bu konuda hükümetten destek bekliyoruz. Aşağıdaki çalışmaların izlenebildiği Akropolis gibi tabanı camdan bir müze yapılabilir ve Urla’da sergilenebilir. Sadece tarihiyle değil, kültürüyle de Urla’da potansiyel var. Aileleriyle görüşerek Tanju Okan Müzesi yapmak istiyoruz. Urla festivaller şehri olmalı. Enginar festivalimiz çok başarılı bulundu. Kıbrıs’tan Uzakdoğudan bile gelenler vardı. Sürdürülebilir bir turizm için dolu dolu festivaller gerek. Tiyatro Festivali, kavun festivali, Karaköy Katmer Festivali gibi. Dünya skal ile bunların geleceğini birlikte yazabiliriz.”
Kültür Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta ise İzmir turizmiyle ilgili bakanlık olarak kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv