İzmir’e Bir Dijital Hastane Daha...

İzmir’ Bornova'da bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlanan 200 yataklı Dijital Bornova Devlet Hastanesi dün Poliklinik hizmeti vermeye başladı.

  • 0
  • 1.200
İzmir’e Bir Dijital Hastane Daha...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Bornova semtinde bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlanan 200 yataklı Dijital Bornova Devlet Hastanesi dün Poliklinik hizmeti vermeye başladı.

 Poliklinik hizmetinin başladığı ilk günde İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur ve İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, hastane Başhekimi Uz. Dr. M. Zeki Yaşar’ı ziyaret ederek, hastanede incelemelerde bulundu.

Çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin, yataklı tedavi hizmeti de vermeye başlaması ile bölgenin sağlık hizmeti beklentisini en üst düzeyde karşılayacağını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur “Hastanenin; üstün fiziki koşulları, teknik donanımı, tıbbi cihazları ile bölgeye en yüksek kalitede sağlık hizmeti vermeyi beklenilen ve çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Devlet Hastanemiz; 6 Bloktan oluşmaktadır. Elips şeklinde bir mimariye sahip olan bina, gün ışığından ve ısısından sürekli faydalanmaktadır. Trijenerasyon sistemi denilen doğal gazdan kendi elektriğini üreten akıllı bina sistemine sahip olan hastane bu özelliği ile enerji tasarrufu sağlamaktadır. Aynı zamanda tüm hizmet alanlarında bulunan üst düzey teknolojiye sahip merkezi iklimlendirme sistemi sayesinde binanın ısı yönünden konforu da sağlanmıştır.”dedi.

Daha önceden 4000 m2 toplam alana sahip olan hastanede, kapalı alan 38.200 m2 ye çıkarılarak kişi başına düşen alan 10 kat daha arttırılmıştır. Hastanın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde oldukça konforlu ve geniş şekilde dizayn edilen hasta odaları ise son haliyle hazırdır. Hastane suit, tek ve çift kişilik olan odaları, geniş ve ferah bekleme alanları,  özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi, 500 adet aracın park edilebileceği otoparkı ile Bornova ve bölge halkına yeni nesil sağlık hizmetini vermeye hazırdır.

Bir blokta 4 ayrı kat olarak planlanmış 60 adet poliklinik odası, 2’si özel (Acil, Doğumhane), 7’si yüksek donanımlı ve genel olmak üzere 9 adet ameliyathane, 28 adet yoğun bakım yatağı olan hastanede yeni olarak, Plastik Cerrahi, Kalp Damar Cerrahisi,  Gastroenteroloji ve Beyin Cerrahi Servisleri de yer alacaktır. Gastroenteroloji Servisinde ise Endoskopi Ünitesinin yanında safra ve pankreas kanalı hastalıklarının teşhis ve tedavisinde üst düzey bir gastroenteroloji uygulaması olan ERCP Ünitesi bulunacaktır.

Ayrıca içinde ameliyathanesi, müdahale odası, yeni doğan ünitesi, 5 adet SDL (Sancı, doğum, lohusa) odası ve 2 adet LDRP’si (Suit Doğum Odası) bulunan Kadın Doğum Servisiyle Hastane, Anne Dostu ve Bebek Dostu Hastane özelliklerine sahip olarak açılacaktır.

Poliklinik bloğunun hemen altında ulaşım rahatlığı açısından Laboratuvarlar ve Görüntüleme Merkezi yer alacaktır. Dijital olan Görüntüleme Merkezi, son teknolojiye sahip MR, BT, Kemik Dansitometresi ve Dijital Röntgen sistemleri ile donatılmıştır. Diyalize giren kronik böbrek hastaları için ise 15 hasta kapasiteli Hemodiyaliz ünitesi şifa dağıtacaktır. Ayrıca zemin katta modern cihazların bulunduğu Fizik Tedavi Ünitesi hastaların hizmetine sunulmuştur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv