İzmir’e Uğurlu gelecek

  • 0
  • 3.206
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Üniversitesi, Uğur Dershaneleriyle eğitim alanında hizmet veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk kez dershane ile liseyi tek merkezde buluşturan ‘Uğur Hazırlık Lisesleri’ ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren hem Anadolu Lisesi müfredatıyla eğitim verecek, hem  de üniversiteye hazırlayacak.

Konuyla ilgili olarak Uğur Dershaneleri Konak SBS Şubes’nde düzenlenen toplantıya Uğur Dershaneleri, Uğur Yayınları ve Uğur Hazırlık Liseleri Genel Müdürü  Hande Alpay, Uğur Dershaneleri ve Uğur Hazırlık Liseleri Genel Müdür Yardımcıları Nahit Karabulutoğlu,  Ali Esgin ile Uğur Dershaneleri ve Uğur Hazırlık Liseleri İzmir Genel koordinatörü Yücel Yücel katıldı.

Genel Müdürü  Hande Alpay, 7 şubesiyle İzmirli öğrencileri geleceğe hazırlayan Uğur Dershaneleri’nin ve  Bahçeşehir Üniversitesi’nin ardından bu kez 46 yıllık deneyimleriyle Türkiye’nin en özgün lisesini hayata geçirdiklerini belirtti. Eğitim ve üniversiteye hazırlık konseptini Türkiye’de ilk kez kendilerinin oluşturduğunu anlatan Alpay, sabahtan başlayacak eğitimlerin öğleden sonra 16:00 gibi sona ereceğini, Cumartesi günleri üniversiteye hazırlık eğitimleri vereceklerini, Pazar günününse öğrenciye ve ailesine kalacağını ifade etti.

 
YATIRIM MİKTARI 4.5 MİLYON

Dershanelerde olduğu gibi Uğur Hazırlık Liseleriyle de İzmir’e  ‘Uğur’ getireceğine inandıkları bu konseptin  ilk lisesini Bornova’dalise inşaa ettiklerini anlatan Alpay, okul ile ilgili bilgi aktarımı yaptı: “Yaklaşık 4.5 milyon liraya malolan lisemiz 6 bin metrekare kapalı, 2 bin metrekare de açık alana sahip. Toplam 30 dersliğin bulunduğu okulumuzun kontenjanı ise 600öğrenci olacak. 4 yıl eğitim verecek olan okulumuzun yıllık ücretleri ise 9 ve 10”uncu sınıflar için 12 bin 500; 11 ve 12’nci sınıfları içinse 13 bin 500 lira olacak.”

 
HER ÖĞRENCİYE 3 DANIŞMAN
Gerek kadroları gerekse başarılarıyla İzmir’de önemli bir marka haline geldiklerini açıklayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları İzmir Genel Koordinatörü Yücel Yücel ise Hem okul hem dershane konsepti ile Türkiye’nin dört bir yanında olacaklarını kayderek,  “İzmir’de Uğur Hazırlık Liseleri olarak şimdilik üç okul planlıyoruz. İzmir’deki öğrenciler de artık çağın gerektirdiği son teknolojik uygulamalardan eğitim sürecinde yararlanacak. Okulumuzda her öğrencimiz için de 3 danışman görev yapacak.
 
Bunlar kariyer danışmanı, eğitim danışmanı ve kişisel danışmandan oluşacak.  Bir kaç yıl içinde hem İzmir’de hem Türkiye’de tüm noktalarda olacağız” diye konuştu.
 
MESLEK YÜKSEK OKULU, SIRADA
Bu konsepte Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin dönüştürülmesi planından daha önce karar verdiklerini de açıklayan Yücel, Türkiye’de bir ilki bu sayede gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirterek, Amerika’da da üniversite açan ilk Türk eğitim kurumu olacaklarını da müjdeledi.
Yücel, “Gerekli tüm izinler alınarak çalışmalara başlandı. Washington DC’de Beyaz Saray’ın karşısında Bahçeşehir Üniversitesi’nin bayrağı (BAU) dalgalanacak. Önümüzdeki süreçte hazırlık liselerine ek olarak açmayı planladığımız Meslek Yüksek Okulları ile de sanayi üniversite işbirliğini geliştirip, ara eleman sıkıntısını azaltmayı hedefliyoruz.” Dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv