İzmir’e yaz festivalle geliyor  

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali 1 Haziran – 4 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak.

  • 0
  • 843
İzmir’e yaz festivalle geliyor  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 31. Uluslararası İzmir Festivali 1 Haziran – 4 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İspanya Büyükelçiliği,  İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği, Petkim ve Arkas’ın program sponsorluğunda düzenlenen Festival’de ikisi halka açık on konser yer alacak. 31. Uluslararası İzmir Festivali’ne katılacak 218 sanatçı; Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, Çeşme Kalesi ve Efes Antik Tiyatro’da Festival izleyicileri ile buluşacak.

         Gerek nitelikli programları gerekse tarihi mekânları sanatla buluşturmadaki çabalarıyla dünyadaki benzerleri arasından sıyrılarak, adını ilk sıralara yükselten Uluslararası İzmir Festivali, 31. yılında da dopdolu ve nitelikli bir program sunuyor.
31. Uluslararası İzmir Festivali, sanatı yaşamın odak noktası kabul eden, sosyal sorumluluk sahibi kişi ve kurumların ve İzmirli sanatseverlerin ilgi ve desteğine minnet duyuyor.

İKSEV, destekçileri AKG Grubu, Çimentaşgroup, Folkart, Petkim, İnci Holding, İzmir Ticaret Borsası, Yaşar Holding, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Ben Boru, ESBAŞ ile hizmet sponsorları Tükelmat, Alkim, Telekurye, Shift İzmir, Pine Bay Holiday Resort, Kentimiz İzmir ve Mövenpick Otel İzmir’e teşekkürlerini sunuyor.

BÜYÜK USTA 110 YAŞINDA
31. Uluslararası İzmir Festivali, yüz onuncu doğum yılında çağdaş müziğimizin ölümsüz ismi Ahmed Adnan Saygun’a saygılarını sunuyor. 31 yıl önce 1. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konserinde Saygun’un huzurunda seslendirilen Yunus Emre Oratoryosu, 31 yıl sonra 1 Haziran 2017 Perşembe günü AASSM Konser Salonunda şef Aytuğ Ülgen yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu tarafından seslendirilecek. Büyük ustanın 1942 yılında tamamladığı Türkiye’nin ilk oratoryosu Yunus Emre’de Soprano Mehlika Karadeniz Bilgin, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Devrim Demirel ve bas Engin Suna solist olarak görev alacak.   

Saygun’un Yunus Emre’nin şiirlerine dayanarak bestelediği eser ilk kez 1946’da Ankara’da seslendirildi. Bestecinin Kerem ve Köroğlu Operalarının librettolarını yazan Selahattin Batu’nun “ Türk Devrim Tarihi’nin en muazzam sanat başarısı” olarak yorumladığı oratoryo İngilizce, Fransızca, Almanca ve Macarcaya çevrildi, New York, Budapeşte, Viyana, Bremen, Berlin, Vatikan ve Moskova’da da yorumlandı.

HAREKETİN SAF ŞİİRİ      
        31 yıldır dünyanın en tanınmış bale topluluklarını, koreograflarını ve dansçılarını İzmir’e getiren İKSEV, 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde çağdaş dansın büyük isimlerinden Dani Pannullo Dans Tiyatrosu’nu konuk edecek. Eleştirmenlerin “Hareketin Saf Şiiri” diye nitelendirdikleri “Avalanche”adlı performansta ünlü koreograf Dani Pannullo sahnede teknolojinin bize her konuda tatmin edici cevaplar sağlayabileceği bir dünyanın kanıtlarını arıyor ama iş, insan ilişkilerini açıklamaya geldiğinde çoğu şeyin hâlâ bilinmediğini fark ediyor.

İspanya Büyükelçiliği işbirliği ile 5 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 21.00’de AASSM Büyük Salonda yapılacak gösteride Dansçılar (B-boy’lar): Alejandro Moya (B-boy Lilkuest),  Julián Gómez (B-boy Hu-lee),  Miguel Ballabriga (B-boy Zomas), Rubén Martín (B-boy Chino) ve Serbest Stil Futbolcu Javier Sanz Aguilar, izleyenlerine unutulmaz anlar vadediyor.
Dani Pannullo Dans Tiyatrosu dansçıları 4 Haziran 2017 Pazar günü İKSEV’de genç dansçılara yönelik bir atölye çalışması da yapacak.

“GÖMÜ” FESTİVAL’DE
Bu yıl altmışıncı sanat yılını kutlayan İzmir Devlet Tiyatrosu, 31. Uluslararası İzmir Festivali’ne Türk Edebiyatı’nın büyük ismi Necati Cumalı’nın “Gömü – Bir Küp Altın” oyunu ile katılıyor. 7 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 21.00 de İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde sergilenecek oyunu Metin Oyman Yönetecek. Cumalı’nın konusu Urla’da geçen oyununda başlıca rolleri  Ümit Dikmen, Sabiha Sonkan, Dilek Demir, Musa Zindan, Recep Ayyıldız, Nagehan Yazıcı, Uğur Kaya, Fuat Şarbalkan, Deniz Burak Mersinli paylaşıyor. 2018 sezonunda İzmir devlet Tiyatrosu’nda oynanmaya devam edecek Gömü’nün dekorları Murat Gülmez, kostümleri Yıldız İpeklioğlu, ışığı Mehmet Alacı ve müzikleri Tarkan Erkan’a ait. Oyun, ücretsiz davetiyeli olarak izlenebilecek.

SESİN BÜYÜSÜ
31. Uluslararası İzmir Festivali, İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile 9 Haziran 2017 Cuma günü saat 21.00’de Çeşme Kalesi’nde dünyanın sayılı a- cappella topluluklarından Alti & Bassi’yi konuk edecek. 2016'da Los Angeles'taki Akademi Müzik Ödülleri’nde "La nave dei sogni" albümüyle En İyi A Cappella şarkısı ödülü alan Alti & Bassi, Festivallerin en çok aranan topluluklarından biridir.
Andrea Thomas Gambetti, Paolo Bellodi, Alberto Schirò, Diego Saltarella ve Filippo Tuccimei’den oluşan Alti & Bassi, klasikten geleneksele, cazdan popa çok geniş bir yelpazede şarkı söylüyor ve dinleyenlerini sesleriyle büyülüyor.

NİGEL KENNEDY JİMİ HENDRİX ÇALIYOR
Tüm zamanların en çok satan klasik keman sanatçısı olarak Guiness Rekorlar kitabına giren efsane virtüöz Nigel Kennedy, gençlik hayallerini gerçekleştirdiği projesi “Nigel Kennedy Hendrix Çalıyor” ile 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde rock ve klasik müzik severleri bir araya getiriyor. Performansları düz klasik yorumlamalardan, Stéphane Grappelli, Kate Bush, Robert Plant ve Paul McCartney ile işbirliğine kadar uzanan Kennedy, kariyerinin başlarından itibaren her zaman döndüğü Jimi Hendrix’in ölümsüz bestelerine bu projesi ile bir kez daha ölümsüzlük katıyor.  Kennedy ve gitarist Doug Boyle, 18 yaşındaki gitar dehası Julian Buschberger, vibrafon sanatçısı Orphy Robinson ile Avrupa’nın ritim ilahları Tomasz Kupiec ve Adam Czerwinski ile İzmir’i sallamaya geliyor. Petkim’in program sponsorluğunda gerçekleşecek konser 15 Haziran 2015 Perşembe günü saat 21.00’de AASSM Konser Salonunda.

SAY VE VİYANA ODA ORKESTRASI
Bu güne kadar klasik müzik dünyasının gelmiş geçmiş en önemli solist sanatçılarıyla birlikte çalan Viyana Oda Orkestrası, 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde, kendisi gibi bir dünya markasına, besteci ve yorumcu olarak günümüzün en parlak yıldızlarından Fazıl Say’a eşlik ediyor. 20 Haziran 2017 Salı günü saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da Şef Ola Rudner yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası ile virtüöz ve besteci olarak çağımızın en verimli sanatçılarından Fazıl Say, Beethoven’in “Coriolon” uvertürü, Mozart’ın No 12 La Majör piyano Konçertosu ve Mendelssohn- Bartholdy’nin 4 numaralı “İtalyan” senfonisinden oluşan bir program sunacak.

FASL-I ATİK’TEN FASL-I CEDİD’E
31. Uluslararası İzmir Festivali izleyicilerini,  21 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 21.00’de AASSM Konser Salonunda Klasik Türk Musikisi’nin tarihsel olarak en temel icra kompozisyonu olan “fasıl”  müziğinin ölümsüz örnekleriyle buluşturacak. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu, şef Halil İbrahim Yüksel yönetiminde 14. Yüz Yıldan 19.Yüz Yıla Klasik Türk Musikisinin en güzel güzel Fasıl örneklerini sunacak. Bu konser de ücretsiz davetiye karşılığı izlenebilecek.

E PAVEL KOWALSKİ
22 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 21.00’de AASSM Konser Salonunda Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Polonya’nın çok yönlü piyanisti Pavel Kowalski çalacak.  Piyanonun dahi virtüözlerinden Kowalski, Mozart, Paderewski, Beethoven, Chopin ve Scrabin’in eserlerinden oluşan sıra dışı bir program sunacak.

“RUH İÇİN BİR PARTİ”
Otuz birinci yılında peş peşe efsaneleri ağırlayan Uluslararası İzmir Festivali, bir fenomen, canlı bir efsane, 50 yılı aşkın bir kariyer, büyükelçi, öğretmen, akıl hocası, klarnet virtüozü, Klezmer Kralı... Giora Fiedman’ı ağırlıyor. Kendisini “insanlığın ruhunu besleyen” bir hizmetkâr olarak tanımlayan Fiedman’a, Michel Gershwin ve Natalia Raithel (keman),  Juri Gilbo (viyola) ve Kira Kraftzoff (çello)dan-  oluşan Gersnwin Quartet eşlik ediyor.  Festival’in unutulmazları arasına girmeye aday bu konser 29 Haziran 2017 Perşembe günü saat 21.00’de Çeşme Kalesi’nde.
KONTRBASLA DANS
         1 Haziran’da Yunus Emre Oratoryosu ile başlayan 31. Uluslararası İzmir Festivali, 4 Temmuz 2017 Salı günü saat 21.00’de AASSM’de L’orchestre de Contrebasses konseri ile sona erecek. Arkas’ın program sponsorluğunda gerçekleşecek konserde Christian Gentet, Gregoire Dubruel, Leonardo Teruggi, Xavier Lugué, Olivier Moret ve Yves Torchinsky’ den oluşan Grup, ses ve görüntüyü harmanladıkları şovlarıyla müzik adına bildiğimiz her şeyi yeniden sorgulamamızı sağlayacak.

FESTİVAL AFİŞİ ÖZLEM YILMAZ’IN
31. Uluslararası İzmir Festivali’nin afişi 23 yaşındaki, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Yüksek Lisans öğrencisi Özlem Yılmaz’ın imzasını taşıyor. Yılmaz afişi için, “Afiş tasarımında İzmir’in hareketli yaşamı ve çok kültürlülüğü vurgulanıyor. Ege’nin sevilen balığı Karagöz’ü tasarımda en temel hareket noktası belirledim. Müziğin evrensel dili düşünüldüğünde tasarımdaki renkleri müziğinin karakteristiğini oluşturan bu çeşitliliği vurgulamak için kullandım. Afişin zemininde kullanılan turkuaz rengi ise hem Ege Denizini hem de kendi kültürümüzü temsil etmektedir” diyor.

BİLETLER BİLETİX’DE
31. Uluslararası İzmir Festivali’nin biletleri 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü Biletix’de satışa çıkacak.

31. ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ
01 Haziran – 04 Temmuz 2017
Açılış Konseri
01 Haziran 2017 Perşembe, 21.00 ● Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi   
20.00 Açılış Töreni (Kayıt nedeniyle kapılar 20.00’da kapanacaktır)•21.00 Konser
 
AHMED ADNAN SAYGUN 110 YAŞINDA
YUNUS EMRE (Oratoryo)
Orkestra Şefi: Aytuğ Ülgen
Koro Şefi: Ahmet Kahyaoğlu
Solistler: Mehlika Karadeniz Bilgin soprano/Ferda Yetişer mezzosoprano/ Devrim Demirel tenor/ Engin Suna bas
 
İZMİR DEVLET OPERA VE BALESİ
ORKESTRA VE KOROSU 
05 Haziran 2017 Pazartesi, 21.00 ● Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi   
 
HAREKETİN SAF ŞİİRİ
DANİ PANNULLO DANCETHEATRE CO.
AVALANCHE
Urban Dance
 Koreograf & Genel Direktör: Dani Pannullo
Dansçılar (B-boy’lar):- Alejandro Moya (B-boy Lilkuest)/ Julián Gómez (B-boy Hu-lee)/- Miguel Ballabriga (B-boy Zomas)/- Rubén Martín (B-boy Chino)
Serbest Stil Futbolcu: Javier Sanz Aguilar
 
07 Haziran 2017Çarşamba, 21.00 ● İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi
 
FESTİVAL’DE TİYATRO
İZMİR DEVLET TİYATROSU
BİR KÜP ALTIN (GÖMÜ)
Yazan: Necati Cumalı
Sahneye Koyan: Metin Oyman
**
 
 
09 Haziran 2017 Cuma, 21.00 ● Çeşme Kale

SESİN BÜYÜSÜ
ALTI & BASSI
Andrea Thomas Gambetti,
Paolo Bellodi,
Alberto Schirò,
Diego Saltarella
Filippo Tuccimei

15 Haziran 2017 Perşembe, 21.00 ● Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
 
NIGEL KENNEDY HENDRIX ÇALIYOR
NIGEL KENNEDY, keman
Adam Czerwinski, davul
Tomasz Kupiec, bas
Julian Buschberger, gitar
Doug Boyle, gitar
 
**
 
20 Haziran 2017 Salı, 21.00 ● Efes Büyük Tiyatro
 
VİYANA ODA ORKESTRASI & FAZIL SAY
Şef: Ola Rudner
Fazıl Say, piyano
 Program              
L. v. Beethoven – Ouverture “Coriolan” op. 62                                                      
W. A. Mozart – Piano Concerto K 414 
Felix Mendelssohn Bartholdy – Symphony No. 4 “Italian”
 
21 Haziran 2017 Çarşamba, 21.00 ● Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
14. YÜZYILDAN 19.YÜZYILA KLASİK TÜRK MUSİKİSİNDE FASIL
"Fasl-ı Atîk’den Fasl-ı Cedîd'e"
EGE ÜNİVERSİTESİ
DEVLET TÜRK MÛSIKÎSİ KONSERVATUVARI
KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU
Hazırlayan ve Yöneten: Halil İbrahim Yüksel
 
 
22 Haziran 2017 Perşembe, 21.00 ● Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
POLONYA’NIN ÇOK YÖNLÜ PİYANİSTİ 
PAWEŁ KOWALSKİ
 
**
 
29 Haziran 2017 Perşembe, 21.00 ● Çeşme Kale
“RUH İÇİN BİR PARTİ” 
GERSHWIN QUARTET & GIORA FIEDMAN
Giora Feidman, klarnet
Michel Gershwin, keman
Natalia Raithel, keman
Juri Gilbo, viyola
Kira Kraftzoff, viyolonsel
 
**
04 Temmuz 2017 Salı, 21.00 ● Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
KONTRBASLA DANS
L'ORCHESTRE DE CONTREBASSES
Christian Gentet
Gregoire Dubruel
Leonardo Teruggi
Xavier Lugué
Olivier Moret
Yves Torchinsky

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv