#İzmireYakışır

Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda muhteşem gösterilere, tiyatro oyunlarına ve müzikallerle renklendi.

  • 0
  • 667
#İzmireYakışır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda muhteşem gösterilere, tiyatro oyunlarına ve müzikallerle renklendi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı, ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde ağırlıklı olarak kültür, sanat, tiyatro ve müzik alanındaki çalışmalara destek veren Folkart, bu yıl fuarda birbirinden eğlenceli ve dikkat çekici etkinliklere imza atacak.
Folkart, 86.İEF süresince #İzmireYakışır hastagi ile sosyal medyadan 86. İEF’yi tanıtarak, fuara renk katacak. Instagram üzerinden düzenlenecek fotoğraf yarışmasında ise #İzmireYakışır etiketi ile paylaşılan fotoğrafların sahiplerine sürpriz hediyeler verilecek.
 
FOLKART ETKİNLİK ALANI
Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gösteri ve müzikallere, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde birbirinden ünlü tiyatro oyunlarına, Mogambo’da ise cazın yıldız isimlerini ağırlayan Folkart, ayrıca bu sene fuarda ziyaretçilerin hem dinlenebileceği hem de hoşça vakit geçirebileceği bir etkinlik sahası oluşturdu.
Kaskatlı Havuz ile Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu arasındaki bölgede kurulan Folkart Etkinlik Alanı’nda birbirinden ilginç aktiviteler yer alıyor. İlk gün yoğun ilgi gören alanda Greenbox adı verilen çalışma ile isteyenler fuar ziyaretlerini fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirecekler.

Kuşbakışı futbol ile yapılan maçlar ilk günün bir diğer heyecanlı aktivitesi oldu. VR gözlükleri ile yapılan futbol maçları hem izleyenlere hem de katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Çocuklar için oluşturulan alanda ise dev legolarla çocuklar eğlendi. Alanda oluşturulan grafiti duvarında ise birbirinden güzel grafiti örneklerine fuar ziyaretçileri de kimi zaman boyayarak, kimi zaman çizerek katkıda bulundu. Stak ismiyle tanınan grafiti sanatçısı Hasan Ali Yaldıran, fuar ziyaretçileri ile birlikte Folkart Etkinlik Alanı’nın duvarlarını süsledi.
 
HAZİNE AVI
Tüm bunların yanı sıra 19-22-25-26 AĞUSTOS tarihlerinde ise Hazine avı yapılacak. En az 5 kişilik gruplar halinde oynanan bu oyunda takımlar fuar alanındaki ipuçlarını toplayarak şifre ve problemleri çözerek en kısa sürede hazineyi bulmaya çalışacaklar.
 
FOLKART ACADEMY İÇİN ÖN KAYIT
Geçtiğimiz Nisan ayında açılan Folkart Academy, yeni tiyatro kurslarına hazırlanıyor. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin ikinci dönemi için Folkart’ın etkinlik alanında 25-26-27 Ağustos tarihleri arasında kurslar için ön kayıtlar alınacak. Kesin kayıtlar ilerleyen bir tarihte kamuoyuna duyurulacak. Folkart Academy bünyesinde verilen Ustalarla Tiyatro Atölyesi için Nisan ayında 15 bin kişi başvurmuştu. Başvuranlar arasından noter huzurunda yapılan çekilişle 600 kişi kurslara katılmaya hak kazanmıştı. Bu eğitimler kapsamında özel yetenek sınavı için de 3 bin kişi başvurmuştu. Folkart Academy alanında uzman ve tiyatro sanatçılarından oluşan 19 kişilik heyeti bu kişilerden 28 tanesini özel sınıfa seçmişti. Bu özel sınıf yaklaşık 3 aylık eğitimlerinin ardından 86. İEF’de de sergilenecek Sersefil Müzikalinde rol alacak.
 
FOLKART’TAN FOTOĞRAF YARIŞMASI
86. İEF’nin her alanda tanıtılması için faaliyetlerini sürdüren Folkart, bu yıl sosyal medya üzerinden bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Instagram üzerinde düzenlenen yarışmaya katılımcılar, fuar temalı fotoğraflarını #İzmireYakışır etiketiyle ve @folkartyapi adresini takip edip/beğenip mentionlayarak katılabilecekler. Bir diğer önemli nokta ise katılımcıların Instagram hesaplarının herkese açık olması gerekiyor. Yarışma sonunda paylaşılan fotoğraflar fuar temasına uygunluk açısından, İnterdi ve Folkart Yapı çalışanlarından oluşan jüri tarafından değerlendirilecek ve kura usulü seçilen ilk 10 katılımcı sırasıyla 1 adet Iphone 7 plus, 1 adet Ipad Pro, 1 adet Asus ZenPad C 7.0, 7 adet akıllı saat- Xiaomi Mi Band 2 Akıllı Bileklik kazanacak.

Ayrıntılı bilgi için:
//www.facebook.com/notes/folkart/izmireyak%C4%B1%C5%9F%C4%B1r-yar%C4%B1%C5%9Fma-kurallar%C4%B1/1537093626347612/
 
 
FOLKART’LA FUARDA BUGÜN NE VAR? (19 AĞUSTOS 2017-CUMARTESİ)
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Folkart Ana Sponsorluğu’nu üstlendiği 86.İEF’de tiyatro, müzikal ve caz konserleri Cumartesi günü (bugün) itibariyle başlayacak. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde ilk oyun usta tiyatro oyuncusu Haldun Dormen’in hem yazıp hem de başrolünü oynadığı Bir Zamanlar Gazino’da isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda ise Alice Harikalar Diyarında isimli sirk tiyatrosu yer alacak. Mogambo’nun açılışını ise dünyaca ünlü caz sanatçısı Lisa Simone yapacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv