İzmir’in dönüşümüne ABD ilgisi

  • 0
  • 911
Yazı Boyutu:

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki MichiganState Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek kentseldönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. Konuk akademisyenler, araştırmayapmaları için İzmir’e öğrenci göndermek istediklerini de söyledi. 

Katip ÇelebiÜniversitesi ile “Kentsel dönüşümün etkileri” konulu ortak çalışma yürütenAmerika Michigan State Üniversitesi yetkilileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’niziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı MuhittinSelvitopu ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin, Michigan StateÜniversitesi Planlama, Tasarım ve İnşaat Bölümü Müdür Yardımcısı Prof. Mark IWilson ve Küresel Programlama Bölümü Müdürü Kyungsik Irene Shim ile KatipÇelebi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Çete ve Yrd. Doç. Dr YakupEğercioğlu’na, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İzmir BüyükşehirBelediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapanve bilgi veren Muhittin Selvitopu, Kadifekale’nin afet yaşanmadan önlem alınanender projelerden biri olduğunu vurgulayarak, kentin genelinde devam eden tümkentsel dönüşüm çalışma alanlarında “sosyal dönüşümü” ön planda tuttuklarınıvurguladı.

B
üyükşehirBelediyesi’nin yaklaşımından övgüyle söz eden Kyungsik Irene Shim, “Bizim içinkentsel dönüşüm projelerinin en can alıcı noktası sosyal boyutudur. Bizçalışmalarımızı sadece mühendis olarak değil sosyal bilimci gözüyle dedeğerlendiriyoruz” dedi.

D
önüşümalanlarını ziyaret sırasında kent hakkında genel bilgiler de alan Mark I Wilsonise EXPO 2020 için düşüncelerini belirterek, İzmir’in ne kadar gelişebileceğinigörmek istediklerini ve İzmir’e inandıklarını dile getirdi.

S
him ve Wilson,İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını çokbeğendiklerini dile getirdi. Ortak çalışmalar yapmak istedikleri belirtenyabancı akademisyenler, Michigan State Üniversitesi’nden İzmir’e araştırmayapmaları için öğrenci göndermek istediklerini de belirttiler. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv