İzmir’in Gurme Burgeri Türkiye’ye açılıyor

İzmir’de ilk gurme hamburgeri yapan ve kısa zamanda büyük ilgi gören Friends & Burgers daha fazla bu lezzeti ulaştırmak için Franchising ile yeni yatırımcılara kapılarını açıyor

  • 0
  • 1.768
İzmir’in Gurme Burgeri Türkiye’ye açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de “gurme hamburger” açığını değerlendiren ve yurt dışına yaptığı seyahatlerle kendini geliştiren Onur Hasilik, İzmirliye farklı bir lezzet durağı oluşturdu. İzmir’de ilk gurme hamburgeri yapan ve kısa zamanda büyük ilgi gören Friends & Burgers daha fazla bu lezzeti ulaştırmak için Franchising ile yeni yatırımcılara kapılarını açıyor. Baba mesleği olan gıda sektörüne 2002 yılında Altın Döner markasıyla giren Hasilik, bu markayı oluşturmaya nasıl karar verdiğini anlattı.  Hasilik, “ 2002 yılında Altın Döner’i kurdum. Eskiden babamların işini devam ettirme durumu oluşmuştu. 2011 yılında Friends and Burgers’ı kurdum. Yurt dışı seyahatlerimde, İzmir’de bir gurme burger eksikliği olduğunu keşfettim. Bende buradan başlamak istedim ve İzmir’deki bu açığı değerlendirdim” diye konuştu.
 
Kömürde Gurme Burger 
Geleneksel tatlara yakınlığı ile dikkat çeken Gurme burger dondurulmuş gıdaların aksine tazeliği ile dikkat çekiyor. Klasik fast food mantığından farklı dondurulmamış ve günlük taze dana etinden yapılmış günlük taze ev köftesi tadında olan Gurme Burger , kömür ateşinde yapılarak sofaralara lezzet katıyor.
 
Sofaraların yen tadını anlatan Hasilik, “Gurme Burger'i Kömür ateşinde yapıyoruz . Tadı ve lezzeti ayrı oluyor. Ekmeklerimiz özel olarak imal ediliyor. Ürünlermizin hepsini evimizde tükettiğimiz sağlıklı besinlerle bir tutabilirsiniz. Eşim Tuğçe Hasilik’de kızımız Eliz’in sağlıklı burgerlerimiz ile beslenmesinden oldukça memnun. Çünkü diğer zincirlerde her şey dondurulmuş ve bu ürünler kullanılıyor. Dolayısıyla günlük taze şeyler kullanmak istiyoruz ve kullanıyoruz. Malzemelerin hepsini günlük olarak alıyoruz. Kullandığımız et bile kasabımızdan özel olarak alınıyor ve o etleri hiçbir şekilde dondurmuyoruz. Ertesi güne hiçbir malzeme kalmıyor, hamburger köfteleri o gün içinde yapılıyor ve tüketiliyor. Her kesime hitap eden bir menümüz var. aileler buraya gelip bizim hamburgerimizin tadına baktıklarında, eşim Tuğçe Hasilik gibi  çocuklarını diğer markalara götürmüyorlar” dedi.
 
7'den 77'ye vazgeçilmez tat 
Yurtduşı ziyaretlerinde Amerikalıarın vazgeçilmez yiyeceği hamburgere geleneksel tadlar ile bütüneştirerek dünya markası yaratma hedefinde olan Hasilik, işe başlama sürecini ise şöyle anlatıyor; “Türkiye’ye geldiğinde bir arkadaş vasıtasıyla Bora Kavrulmuş ile tanıştım. Kendisine hayalimi anlattım ve biz bir menü oluşturduk. Gurme burgeri yapan ilk markayız. Bizden sonra farklı kişilerde bizi örnek alarak bu şekilde yerler açmak istedi. Hala da açılıyor. Son dönemde bu iş daha da popüler olmaya başladı ve insanlar yatırımlarını bu yönde yapmaya başladılar.  Hedeflerimizi biraz daha büyütmeye karar verdik. Franchising sorumlumuz Burcu TUNA ile adaylarını kabul etmeye karar verdik. Öncesinde böyle bir sistemi kabul etmiyorduk. Böyle bir politikamız yoktu. Şimdi böyle bir lezzeti daha fazla kişiye ulaştırmak istiyoruz.  Yiyecek içecek koordinatörümüz Bora KAVRULMUŞ menüyü oluşturdu. Çıkış noktası illaki  burgerden, Amerika’dan ama biz  dünya mutfaklarına da uyguladık.” 
 
7'den 77'ye herkese özel menü içeriği bulunan  Gurme Burger'de onlarca çeşit yer alıyor. Gurme Burger'i faklı kılan tadları da anlatan Onur Hasilik, “Meksika, İtalya, uzak doğu orta doğu da var olan burgeri dünya mutfağından lezzetleri de alarak sentezledik. 7’den 77’ye herkese ulaşabilecek şekilde menü oluşturduk. Özel soslar yaptık ve bu sosları 5 sos ile kısıtladık ama dünyada herkesin tercih edebileceği, yiyebileceği ve de dünya mutfaklarının hepsinin damak zevkine uyabilecek soslar üretmeyi amaçladık. Fakat burger çeşidimiz 22 tane 6 tane kadar da tavuk olarak var. Tavukta hawai olayını denedik. Uzak doğuda ve havaide de bu lezzet var. biz buna ananaslı acılı dedik. Tahinli yoğurtlu bir sos koyduk. Meksikaiçin acılı kakaolu bir sosumuz var. Hiç acı yiyemeyenler bile bunu yiyebiliyor. Çocuklar için, diyet yapanlar için, var. et tüketmeyenler içinde vegiburgerlar hazırladık” dedi.
 
“Talep çok” 
Adım adım hedeflerini büyütme amacında olan  Onur Hasilik, “ Bundan sonra bir adım daha ileriye gideceğiz. Bütün dünyadan lezzetler oluşturmaya çalıştık. Özellikle gençler farklı şeyler denemek istiyor. Orta yaştaki kişiler de farklı şeyler denemek istiyor. Onların oturmuş bir damak zevkleri var ama gençler daha çok ilgililer. Günü yakalayan bir menü hazırladık. Her şeyi yakalamayı çalıştık. Kimseyi zevkinden uzaklaştırmadan çok absürd kalmayacak şekilde iyi sentezler yapmaya çalıştık. Çok uğraştık. Günlerce saatlerce farklı lezzetleri bir araya getirmek için uğraştık. Bizde sadece bir tane tatlı çeşidi var. ilk olarak ekler tatlısı yaptık ancak çok karbonhidratlı olması nedeniyle vazgeçtik. Ona benzer bir lezzet olan yumuşsk meyvemsi kremalı bir tatlı yaptık. “Panna Cotta”. Ürünlerimizde hiçbir kimyasal madde bulunmuyor. Gelen etgünlük” işleniyor ve tüketiliyor. Türk mutfağını dünya mutfağı ile birleştirtik. Bir tane kremalı tavuk çorbamız var ama içinde minik burger köfteleri yer alıyor. Ayrıca türk burgeri var. pastırma, yumurta kullanıyoruz. Soğan çok kullanıyoruz. Değişik şeyler denedik ve hepsinden de olumlu dönütler aldık”diye konuştu.
 
Hedef büyümek 
Yeni dönem hedeflerini anlatan Onur Hasilik ,”2017 plalarımızda büyüme hedefi var. bunuda Franchising yöntemiye yapacağız. Bugüne kadar yatırımcılardan çok fazla talep aldık. Bunu artık değerlendirmek istedik. Küçük ve orta ölçekli 50 ila 100 metrekarelik butik restoranlar açmayı düşünüyoruz. Bunun içinde AVM’lerde daha büyük metrekareler olabilir. Altyapımızıda bitirmek üzereyiz. Yatırımcılarımızı üzmeden, yükünü paylaştırarak, Türkiye'nin şartlarını da göz önünde bulundurarak Franchise sorumlumuz Burcu TUNA ile sağlıklı ve  lezzetli bir mekan açmalarına olanak tanıyacağız .Tedarikleri kendimiz yapacağız. Türkiye'de franchising uygulamak çok zor ama biz bu konuda çok hassas oladuğumuz için bütün vereceğimiz franchisingleri hiç rahatsız etmeden hiçbir eksiğini bırakmadan her şeyini biz onlara temin edeceğiz. Kaliteyi ve standartı kuracağız. Biz bu konuda güzel bir ekip oluşturduk ve yatırımcılara kapımızı açtık. Hergün yine sağlıklı ürünlerle insanlara ulaşacağız. Önce İzmir,  Ege Bölgesi sonrasında ise İstanbul,bursa Ankara gibi hedeflerimiz var. İzmir dışında yazlık semtlerden çok talep var. Kuşadası, Seferihisar, Çeşme  gibi yerlerden… sanırım öncelikle buralardan başlarız.
 
Öğrencilere de fırsat tanımak istiyoruz. Sosyal sorumluluk projesi olarak üniversite öğrencilerine bir çağrıda bulunacağız. Part time bünyemizde çalışmak isteyen öğrencilere internet sitemiz üzerinden iş başvurularında bulunabilecek. Hem imalatta hem serviste çalışacaklar. Öğrencilerimizin hayata  hazırlanabilmesi için bizim de bir katkımız olsun istiyoruz. Ayrıca diğer sosyal sorumluluk projelerinde de yer almayı hedefliyoruz. Friends&Burger biraz daha okul gibi olacak. 

 
30 dakikada servis 
Evden ve iş yerinden sipariş vermek isteyenleri de unutulmadığına dikkat çeken Hasilik “Çok önemli bir servis ağımız var. 30 dakika içerisinde bütün ürünleri sıcak bir şekilde ulaştırabiliyoruz. Onlar bize gelemediklerini düşündükleri an onların siparişlerini, ulaştırıyoruz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv