İzmir'in rengi turuncu olacak

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin liderliğinde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyete dayalı şiddet ile ilgili çalışmalar yürütmek üzere kurulan Turuncu Dernek’in öncülüğünde, İzmir yine turuncuya boyanacak.

  • 0
  • 396
İzmir'in rengi turuncu olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin liderliğinde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyete dayalı şiddet ile ilgili çalışmalar yürütmek üzere kurulan Turuncu Dernek’in öncülüğünde, İzmir yine turuncuya boyanacak. Ve bu yıl da Birleşmiş Milletler’in cinsiyete dayalı şiddetle mücadele için “Orange the World” adı ile, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nden başlayarak 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar uluslararası çapta süren 16 günlük aktivizm kampanyasına hem destek sağlanacak hem de farkındalık yaratılacak.

Turuncu renk ve “İzmir’i Turuncuya Boya” sloganı, 16 gün boyunca gerçekleşecek tüm faaliyetleri birleştiren temel tema olacak ve kampanyaya dikkati çekmek için önemli yapılar, iş yerleri, apartmanlar, restoranlar, kafeler turuncu renkte ışıklandırılıp, süslenecek.

Turuncu Dernek, Birleşmiş Milletler tarafından toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele günleri olarak belirlenen 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında, görsel ve yazılı basın, açıkhava iletişim mecraları ve sosyal medya hesapları üzerinden çağrı yaparak herkesi “İzmir’i Turuncuya Boya” kampanyasına destek olmaya davet edecek.

TURUNCU KONUŞMALAR 7 ARALIK’TA
Bu aktivizm günlerinde düzenlenecek etkinlik programı kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınlar, çocuklar ve mültecilerle ilgili yaptığı çalışmalarla öne çıkan isimlerin yer alacağı, “Turuncu Konuşmalar” adı altında bir de panel düzenlenecek. 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan panelin ardından, 8 Aralık Pazar günü de her kesimden insanın katılımıyla “Turuncu Yürüyüş” yapılacak.
Dernek, “Turuncu Konuşmalar” ve “Turuncu Yürüyüş”e dair tüm bilgi ve gelişmeleri sosyal medya hesaplarından düzenli olarak kamuoyu ile paylaşacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler Foça'da anıldı

Çanakkale ruhuyla dimdik ayaktayız!

Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum

14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu

İzmirli filozof Baha Tevfik APİKAM’da anılacak

Arşiv