İZMİR’İN TÜM MODA ETKİNLİKLERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

  • 0
  • 1.186
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi’nde moda olgusuna yön veren kurumların İzmir’in markalaşmasına ve ticaretine; moda ve yaşam konseptinde farklı bir açılım sağlamak ve İzmir’i dünyaya tanıtmak misyonuyla bir araya gelerek oluşturulan “İZMİR FASHION TIME” organizasyonu  13-23 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. 
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler , İzmir Fashion Time organizasyonu ile ilgili olarak yapılan Basın Toplantısı’nda, “İzmir Fashion Time organizasyonu, Hazır Giyim ve moda sektörü öncelikli olarak İzmir’de halihazırda gerçekleşen çeşitli etkinliklerin ortak bir zaman diliminde ve tek ana konsept içinde birleştirerek etkisini artırmak amacı doğrultusunda,  ana konsept çevresinde gerçekleştirilecek, şehrin sosyal ve kültürel yaşamına etki edecek farklı destek etkinlikleriyle moda, yaşam ve kültür bağlantısını şehrin içine yayarak güçlendirmeyi hedef alarak planladık” diyerek görüşlerini paylaştı.
 
Karşılıklı sinerji oluşturulacağının altı çizilen Basın Toplantısı’nda bölgesel olarak, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İZFAŞ, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile sektörel ilgili kişiler ve organizasyon şirketleri, yerel yönetim kurumları, iş ve sanayi dünyasının kurumları, İzmir Kalkınma Ajansı’nın içinde bulunduğu projeye, ulusal olarak Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Bakanlıklar düzeyinde destek sağlanacağı belirtildi.
 
“ORGANİZASYONA MOTİVASYONUMUZ TAM OLARAK GİRİYORUZ”
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, İzmir Fashion Time organizasyonunun İzmir’de büyük ses getireceğine dikkat çekti ve bu organizasyonu tüm İzmir’in kucaklaması gerektiğini belirterek devam etti;”İzmir’de çeşitli zaman dilimlerinde gerçekleştirilen uluslararası platformda yer alan organizasyonlar var. Biz de 10 günlük bir organizasyon yapalım 13 Şubat’ta İF Wedding Gala Gecesi’ni takiben geniş içerikli bir etkinlik takvimi belirleyelim diye düşündük. İzmir Fashion Time etkinliği tam olarak İzmirlilerin sahiplenmesini istediğimiz bir organizasyon. Heyecanlıyız, çünkü İzmir moda dünyasını, hazır giyim sektörünü birbirine kenetleyecek, daha da güçlenmesini sağlayacak bir durum söz konusu.”
 
İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs;” Bu projede olmaktan mutluluk duyuyoruz. İzmir Fashion Time organizasyonunu, bu yıl fuarımızın da ana teması olan tasarıma uygun düşen bir organizasyon olarak görüyor ve İZFAŞ’ın düzenlediği Gelinlik Fuarı’nın yeni bir halkası olacağını düşünüyoruz. İzmir, artık birlikte iş yapmanın en güzel örneklerini veriyor, İZFAŞ olarak da böyle bir organizasyon içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek görüşlerini bildirdi.
 
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun İzmir Fashion Time organizasyonu ile ilgili olarak;” İzmir’in zeybek oynuyorlar imajını yıkmak için tüm kurum ve kuruluşlarla bir araya geldik. İzmir, dünyada hak ettiği kadar iyi tanınmıyor. İzmir’deki kültür, sanat hayatını, moda ve tasarımın ne kadar iyi durumda olduğunu gösterecek bu projeye imza atmak istiyoruz” dedi.
 
İZMİR’E YENİ BİR SOLUK GETİRECEK PROJEDE VICTORIA SECRET MELEKLERİ’NİN DE YER ALMASI PLANLANIYOR
İzmir’in markalaşmasına önemli katkıda bulunacak bu büyük projenin amaçlarından bahseden Kızılgüneşler,”Moda, sanat, kültür içeriğini gündeme getirecek olan İZMİR FASHION TIME organizasyonu ile İzmir’in ulusal ve uluslararası bilinirliğini artırarak markalaşma sürecine katkıda bulunacağız. Bu sayede yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçilerinin turizm ve alışveriş gelirleriyle şehir ekonomisine katkıda sağlayacak, kentte oluşacak canlılık ile iç ticaret artacak ve İzmir Fashion Time etkinlikleri ile ‘Tasarım Kenti İzmir’ algısı yaratıp dünyaya İzmir’i ve İzmir’in modasını tanıtacağız. Dünyaca ünlü top modellerin etkinliğe getirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz; Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Gisele Bündchen gibi  Victoria Secret melekleri olarak bilinen top modelleri İzmir’e getirmeyi planlıyoruz. Bunun yanısıra Eli Saab, Zuhair Murad’ın da olduğu Londra’dan, Milano’dan çok ünlü tasarımcıların da etkinlikte yer almasını planlıyoruz” dedi.
 
İzmir Fashion Time, tek bir zaman diliminde ve tek bir ana konsept altında moda, tasarım ve yaşam alanında birleşen etkinlikler zincirini içinde barındıran, dünya kalitesinde mükemmel bir organizasyon olacağı belirtilen organizasyon kapsamında; Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin Moda tasarımı alanında yeni tasarımcıların sektöre kazandırılması amacıyla 2005 yılından beri düzenlediği Moda Tasarım Yarışması, Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin İZFAŞ ile 2007 yılından itibaren ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından desteklenen IF Wedding Fashion Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ve bu fuar çerçevesinde EGSD tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışması,İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenecek olan İzmir Shopping Fest- İzmir Alışveriş Festivali,EGSD’nin düzenlediği Millfest Moda ve Tasarım Festivali, İzmir Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan İzmir Fashion Days, İzmir’in yetiştirdiği değerli moda elçisi Zuhal Yorgancıoğlu ve geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Esin Yılmaz ve Hanife Çetiner’in eserlerinin yer alacağı Ustalara Saygı Sergisi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen Konferans ve Paneller, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fotoğraf Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirecekleri Sokak Modası Fotoğraf Sergisi,İzmir Ekonomi Üniversitesi organizasyonunda uluslararası platformdaki moda tasarımcılarının katılımıyla gerçekleştirilecek workshoplar,  Zeynep Acar ve  Ertan Kayıtken gibi İzmir’in önde gelen tasarımcılarının ve firmalarının koleksiyon sunumlarının gerçekleştirileceği Moda Show’lar, Moda Editörleri  Panel ve Workshop’ları, Moda Fotoğrafçıları sergisi, gelecek moda trendlerinin sergileneceği Trend Area, Video-Art, ses ve ışık gösterilerinin yer alacağı Moda ve Sanat Festivali, Vogue ve Elle gibi dünyanın önde gelen moda dergilerinin Türkiye yayınlarıyla birlikte gerçekleştirilecek özel etkinlikler gerçekleşecek.
 
KUTU:
Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen Basın Toplantısı’na Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, EGSD Başkanı Özcan Torun, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ile İzmirli Moda Tasarımcısı Zeynep Acar katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv