İzmir’in yeni faytonları

  • 0
  • 1.049
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özel atlarla koşulan Victoria Klasik tarzındaki faytonları, Temmuz ayından itibaren Kordon’da boy gösterecek. Kentin turistik imajına renk katması beklenen yeni faytonları yabancı dil ve davranış eğitimi almış özel kıyafetli sürücüler kullanacak.
İzmir’in simgesi faytonları kente yakışan modern bir görünüme kavuşturmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projede son aşamaya geldi. Faytonlara koşulacak Haflinger cinsi 36 at Avusturya’dan gelerek Kahramanlar’da oluşturulan at barınağına alındı. Faytonlarda görev yapacak personelin ve atların uyum içinde çalışması için eğitimler başladı. İZULAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, yeni faytonların Temmuz ayında Kordon’da faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Yetkililer, “Şu an faytonlara koşulacak atların eşleştirilmesi yapılıyor. Sürücülerin faytonlara ve atlara adaptasyon süreci devam ediyor. Kısa bir süre sonra vatandaşlarımıza ve turistlere keyifli bir fayton sefası sağlayacağız” diye konuştu.

Faytonlar Akhisar, atlar Avusturya’dan
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanlar’daki bir alanda faytonlar için kapalı park alanı ve her bir at için 10'ar metrekarelik 36 adet barınak yaptırdı. Alanda bir de idari bina bulunuyor. Ayrıca, at barınağında atlarla özel olarak ilgilenen bir veteriner görevlendirildi. Victoria Klasik tarzındaki 12 adet fayton, bu alandaki üretimi ile ünlü Manisa’nın Akhisar ilçesinde üretilerek teslim alındı. 4 yolcu ve 1 sürücü kapasiteli olan körüklü tip faytonların yolcu koltukları biri geniş diğeri dar olmak üzere 2’şer kişilik.
İZULAŞ bünyesinde görev alan sürücüler için de özel kıyafetler hazırlandı. Faytonlar sabah 09.00’dan gece saat 00.00’a kadar İzmir' Kordonu’nda, Liman ile Konak Pier arasında sefer yapacak. Konak Pier ve Liman’daki durak yerlerinde bilet satış ünitesi olacak. İzmir’in yeni faytonlarına binmek isteyenler, tek bir biletle saat kısıtlaması olmadan gidiş–dönüş yapabilecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv