İzmirle ilk buluşma

Bu yıl 6- 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı Çim konserlerinde sahne alacak olan Rebetiko’nun Kraliçesi Glykeria, İzmirli müzikseverlerle ilk buluşmanın heyecanını yaşıyor.

  • 0
  • 426
İzmirle ilk buluşma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 6- 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı Çim konserlerinde sahne alacak olan Rebetiko’nun Kraliçesi Glykeria, İzmirli müzikseverlerle ilk buluşmanın heyecanını yaşıyor.  “Karşı kıyının” güzel sesi Glykeria, 8 Eylül akşamı İzmir Enternasyonal Fuarı Çim Konserleri kapsamında sahne alacak ve 40 yıllık kariyerinin en güzel şarkılarını İzmirli hayranları için seslendirecek. 

Çıkışını 1978 yılında, efsanevi Yunan müzisyen Apostolos Kaldaras ile yaptığı ortak çalışmayla gerçekleştiren,  Rebetiko’yu Avrupa’nın yanı sıra Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde de kitlelere sevdiren ve 80’li yıllarda ününü pekiştiren Glykeria, 1982’de Brüksel’de düzenlenen Europalia Festivali’nde, Sotiria Bellou, George Dalaras ve Margarita Zorbala ile birlikte Yunanistan’ı temsil etti; 1986’da Atina Olimpiyat Stadyumu’nda, Yiannis Markopoulos’un “İlkyaz Senfonisi”nin prömiyerini gerçekleştirdi. 

Kariyerine başladığı 70’li yıllardan bu yana, Natacha Atlas, Ömer Faruk Tekbilek, George Dalaras, Marinella, Ofra Haza, Ricky Gal, Chava Alberstein, Paschalis Terzis, Antonis Vardis, Sarit Hadad, gibi isimlerle müzikal işbirlikleri yapan, Yunanistan’ın eşsiz seslerinden Glykeria’nın repertuvarında Türk müzikseverlerin de yakından tanıdığı birçok ezgi yer alıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv