İzmirlilere kebabı sevdirmeye geldik

Meşhur Adana Yüzevler Kebapçısı 7. şubesini İzmir’deki Folkart Çarşı’da açtı. Adana ve İstanbul’da bulunan şubelerine bir yenisini daha ekleyen Adana Yüzevler Kebap’ın sahibi Selahattin Aydoğdu, “İzmirlilere kebabı sevdirmeye geldik. İzmirliler gerçek kebabı yediklerinde farkımızı anlayacaklar” dedi.

  • 0
  • 1.358
İzmirlilere kebabı sevdirmeye geldik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Meşhur Adana Yüzevler Kebapçısı 7. şubesini İzmir’deki Folkart Çarşı’da açtı. Adana ve İstanbul’da bulunan şubelerine bir yenisini daha ekleyen Adana Yüzevler Kebap’ın sahibi Selahattin Aydoğdu, “İzmirlilere kebabı sevdirmeye geldik. İzmirliler gerçek kebabı yediklerinde farkımızı anlayacaklar” dedi.

Adana Yüzevler Kebapı 1992 yılında 9 kardeş olarak birlikte kurduklarını anlatan Selahattin Aydoğdu, “Bizim ailede herkes, ben dahil 9 kardeş olarak hepimiz kebap ustasıyız. 1977’de mesleğe adım attım. Sonrasında 1992 yılında ilk şubemizi Adana’da sonrasında ise İstanbul’da diğer şubemizi açtık. 1998’den itibaren İstanbul’da şubeleşmeye yöneldik. Günümüzde Adana ve diğerleri İstanbul’da olmak üzere, Ataşehir, Etiler, Maslak, TT Arena, Özyeğin Üniversitesi’nde hizmet veriyoruz” dedi.

“FOLKART İÇİN İZMİR’DEYİZ”
Adana ve İstanbul dışına ilk şubelerini İzmir’de açtıklarını kaydeden Aydoğdu, “İzmir’e gelme nedenimiz Folkart’tır, sayın Mesut Sancak’tır. O’nun aracılığıyla İzmir’e gelmeye karar verdik. Avrupa’nın en yüksek ikiz kulelerinin bulunduğu yeni kent merkezindeki Folkart Çarşı’da hizmet vereceğiz. Ayrıca 2017 yılının yaz mevsiminde Çeşme-Alaçatı’da bir şube daha açacağız” diye konuştu.

Adana Yüzevler Kebapçısı olarak açtıkları şubeleri bizzat kendilerinin yönettiğini ve franchising vermediklerine dikkat çeken Aydoğdu, şöyle devam etti:
“Bizim için bu iş çok önemli. Bizzat kardeşler olarak her şubede işin başındayız. Ayrıca çıraklıktan itibaren yetiştirdiğimiz ustalarımızı, şubelerimizde görevlendiriyoruz. İzmir’de de tecrübeli ustamız Hüseyin Özdemir hizmet verecek. Kendisi Adanalı’dır. Bizim usta-çırak ilişkisi içerisinde yetiştirdiğimiz bir ustamızdır. Günlük olarak gelen etlerimizi, gerçek odun kömürüyle pişirerek sizlere sunacaktır. Ve eminim ki, İzmirliler kebapı çok sevecektir.” 

ADANA’DAN ÖZEL ŞALGAM
İç dizaynı ile dikkat çeken Adana Yüzevler Kebapçısı Folkart Şubesi’nde menünün çok geniş olduğunu ifade eden Aydoğdu, “Menümüzde Adana kebap, üstad kebabı, küşleme, ciğer, çöp şiş gibi birçok çeşit var. Mezelerimizde de çeşit bol. Bunun yanı sıra vazgeçilmezimiz olan şalgam suyu ise İzmirlilerin de vazgeçilmezi olacak. Adana’dan özel olarak butik üretim yapan bir ustadan şalgamımızı getirttik. Şalgam, kebabın yanında özel bir içecektir. Yapımı şaraba benzer. Belli kuralları vardır. Fabrikasyon üretim hemen kendini belli eder. Şalgam, şarap gibidir. Bekleme süresi vardır, bekledikçe tadını alır. Hatta tavsiyem içine limon suyu ilave etmenizdir” şeklinde konuştu.

GRUPLAR İÇİN ÖZEL SALON
Aydoğdu, “Kalabalık gruplar ve iş yemekleri için özel bir yer ayırdık. 100 kişilik grupları özel alanımızda misafir edebiliyoruz. İş toplantılarına, grup organizasyonlarına ev sahipliği yapabiliyoruz. Bize İzmirliler hep balık yer, kebap pek sevmezler dediler. Bizde o zaman İzmirlileri gerçek kebapla tanıştıralım. Gerçek kebabı görsünler, tatsınlar istedik. İzmirlilere kebabı sevdirmeye geldik” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv