İZSU “Hızır gibi” yetişti

  • 0
  • 670
İZSU “Hızır gibi” yetişti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yazaylarında su sıkıntısı çeken Aliağa Kalabak, Seferihisar Orhanlı, BornovaKaraçam ve Karabağlar Kavacık köylerinde gerçekleştirdiği 3.2 milyon liralıkyatırımı tamamladı; yeni şebekeden su vermeye başladı.

 

Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken yerleşimlereyönelik yoğun bir çalışma programı izleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSUGenel Müdürlüğü, eskiyen şebekeleri peşpeşe yeniliyor. Son olarak iki ayrıihaleye çıkan İZSU; Bornova, Karabağlar, Menderes, Seferihisar ve Aliağa’nınköylerini bol ve sağlıklı suya kavuşturmak için 3.2 milyon liralık yatırımyaptı.   

 
Karabağlar Kavacık, Bornova Karaçam, Aliağa Kalabak,Seferihisar Orhanlı ve Menderes Kuyucak köylerindeki çalışmalar tamamlanarak yenişebekeden su verilmeye başlandı. Yeniorhanlı Köyü’ndeki şebeke yenilemeçalışmalarının da yüzde 90 tamamlandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğüyetkilileri, “Yeni Orhanlı Köyü’nü susuz bırakmamak için hem kaynak suyu hem deEski Orhanlı Köyü’nde açtığımız kuyudan arıtılmış su veriyoruz. Böylelikleköyün 24 saat içme suyu standartlarında su almasını sağlıyoruz. Kaynaksularının kalitesi uygun olduğu sürece de Yeni Orhanlı Köyü’ne bu kaynaklardansu vermeye devam edeceğiz. Çeşmelerden akan su gönül rahatlığıyla içilebilir”dedi.
 
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Seferihisar Kavakdere ileMenderes Özdere Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çalışmaların ise kısa süredetamamlanacağını açıkladı.

 

 
Can suyu geldi

2011 yılında Karaçam Köyü’ne yaklaşık 8 kilometrelik içmesuyu şebekesi döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, köyün su sıkıntısına da el attı.Köye yeni su kaynağı bulmak için harekete geçen İZSU, Çiçekliköy’den 1700metre uzunluğunda terfi hattı yaparak su aktardı; köy halkı kesintisizsuya kavuştu.

İhale kapsamında Karabağlar Kavacık Köyü’nün su almayapıları da yenilendi. Hattaki kaçaklar nedeniyle yaşanan su kayıpları sonaerdi. 3.5 kilometre uzunluğunda içme suyu ilettim hattı yapılarakkaynak suyunun depoya aktarılması sağlandı.

Özdere Cumhuriyet Mahallesi’ne 1.5 kilometrelik yeni hatyapıldı.  Çalışmalar 6 ayda tamamlandı ve 350 bin liralık yatırımyapıldı.

2 milyon 915 bin liralık yatırımla Menderes Kuyucak,Seferihisar Kavakdere ve Orhanlı, Aliağa Kalabak köyleri ile Menderes ilçesininÖzdere Cumhuriyet mahallesi içme suyu inşaatı kapsamında 70 kilometrelik şebekedöşendi. Ayrıca Eski Orhanlı Su Deposu ile Yeni Orhanlı arasındaki isalehatları da yenilendi. Böylelikle yaz aylarında Yeni Orhanlı Köyü’nde yaşanan susıkıntısının önüne geçildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv