Judo Şampiyonası'na muhteşem final

Türkiye Judo Federasyonu ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Minikler Judo Türkiye Şampiyonası” muhteşem bir finalle sona erdi.

  • 0
  • 1.792
Judo Şampiyonası'na muhteşem final
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Judo Federasyonu ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Minikler Judo Türkiye Şampiyonası” muhteşem bir finalle sona erdi. 71 ilden 963 sporcunun katıldığı dev organizasyonda tribünler doldu, kıran kırana müsabakalar yaşandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular başarılarını madalyayla taçlandırdı. 

963 SPORCU KATILDI
Her yaşta ve her branşta spor etkinlikleri ile dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, bu kez “Minikler Judo Türkiye Şampiyonası”na ev sahipliği yaptı. 22 - 24 Temmuz tarihleri arasında, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda gerçekleşen organizasyona 71 farklı ilden, 963 minik judocu katıldı. Salonun iç kısmı profesyonel müsabakalara uygun hale getirildi ve yüzlerce minik sporcu mindere çıkarak kozlarını paylaştı.

BÜYÜK COŞKU
Turnuvada 2004-2005 doğumlu kız ve erkek sporcular, kiloya göre 10 kategoride mücadele etti. Her kategoride dereceye giren sporculara madalya verildi. Büyük ilgi gören turnuvada sporseverler de minik judocuları yalnız bırakmadı. Üç gün boyunca tribünleri dolduran binlerce Karşıyakalı, ellerinde Türk Bayrakları ile sporculara destek oldu.

“GURUR DUYDUK”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Judo gücümüzü ve zekamızı en doğru şekilde kullanmamızı öğreten bir sanattır. Bizim mücadelemiz daha özgür, barış içinde yarınlara uyanmak, çocuklarımızı böyle bir ülkede yetiştirmektir. Bu turnuva ile de Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce çocuğumuzu bir araya getirmekten büyük gurur ve mutluluk duyduk. Hepsini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Türkiye Judo Federasyonu yetkilileri de organizasyona başarıyla ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve ekibine teşekkür etti. 

İŞTE BİRİNCİLER 

ERKEKLER
-26 kg: Yağız Selahattin Çelik (Bursa)

-30 kg: Yunus Emre Esenboğa (Iğdır)

-34 kg: İbrahim Demirel (Kocaeli)

-38 kg: Erman Gürgen (Kocaeli)

-42 kg: Yunus Yıldırım (Sakarya)

-46 kg: Murat Efe Coşkun (Ankara)

-50 kg: Mücahit Gültekin (Adana)

-55 kg: M. Ali Yazıcı (Kocaeli)

-60 kg: Doğukan Oğuz (Denizli)

+60 kg: Mehmet Alp Seçilmiş (Manisa) 

KIZLAR
-24 kg: İlayda Aydın (Kocaeli)

-28 kg: Nehir Ekşi (Manisa)

-32 kg: Yaren Kömürcü (Kocaeli)

-36 kg: Beyza Belge (Aksaray)

-40 kg: Meryem İclal Arslan (Konya)

-44 kg: Sezin Uygur (Aksaray)

-48 kg: Ayşegül Bakır (Bartın)

-52 kg: Sıla Gürsoy (İzmir)

-57 kg: Sümeyye Kaya (Manisa)

+57 kg: Tuana Allı (Manisa)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv