Kabak Çekirdeğini Dolduran Resimler, Kanserli Çocuklara Umut Oldu

İzmir Menemen Kubilay Lions Kulübü, çocukluk çağı kanseriyle mücadelede önemli bir yer tutacak olan “Umutlarımla büyüyorum” projesini hayata geçirdi.

  • 0
  • 494
Kabak Çekirdeğini Dolduran Resimler, Kanserli Çocuklara Umut Oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Menemen Kubilay Lions Kulübü, çocukluk çağı kanseriyle mücadelede önemli bir yer tutacak olan “Umutlarımla büyüyorum” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen tezhip ve minyatür sergisi büyük ilgi gördü.

Tüm dünyada yürüttüğü insani hizmetlerle dünyanın en aktif kulüpleri içerisinde yer alan Lions Kulüpleri, 118 R Yönetim Çevresi üyesi kulüpleriyle İzmir’de de faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda en önemli projelerden birisi, çocukluk çağı kanserinin tanı ve tedavisine yönelik olarak “Umutlarımla büyüyorum” adıyla başlatıldı. İzmir Menemen Kubilay Lions Kulübü tarafından hayata geçirilen projeye destek olmak amacıyla, EBSO Sergi Salonu’nda geliri projeye ayrılacak bir sergi gerçekleştirildi.

“Zaferler zamana yenik düşmesin”
Projenin çocuklara sağlıklı bir gelecek bırakabilme motivasyonu ile ortaya çıktığını belirten İzmir Menemen Kubilay Lions Kulübü Başkanı Serpil Güleçyüz, “Lions kurulduğu günden bu yana insanlığa hizmet etmiştir. Biz de kanser hastası çocuklarımıza yönelik bu projeyi hayata geçirdik. Çocukluk çağı kanserinde erken tanı ve tedavi çok önemli. Ne yazık ki kanserle mücadelesini kaybeden pek çok çocuğumuz hastalık çok geç fark edildiği için hayatını kaybediyor. Biz de çocuklarımızın hastalıklara karşı kazandıkları zaferler zamana yenik düşmesin dedik ve bu proje ortaya çıktı. Burada bize eserleriyle destek veren Ayten Pelit’in kabak çekirdekleri gibi ilginç objeler üzerine bile minyatür çalışmaları bulunuyor. Biz de bu projeyle çocuklarımız için incir çekirdeğini dolduracak kadar bile bir yardım yükseltsek, doğacak farkındalığın heyecanı ile çalışıyoruz” dedi.

Sanatçı Ayten Pelit’in tezhip ve minyatür eserlerinin görücüye çıktığı sergide, kabak çekirdeğinden kemiğe kadar farklı materyaller üzerine işlenmiş sanat eserleri bulunuyor. Büyük ilgi gören sergiden elde edilen gelirin bir kısmı, İzmir Menemen Kubilay Lions Kulübü’nün “Umutlarımla büyüyorum” projesine bağışlanacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv