Kadın erkeğin eşitidir

Urla Alevi Kültür Derneği Şubesi Kadın Kollarının Bademler köyünde düzenlediği panelde,’Alevilikte kadının yeri ve önemi anlatıldı.

  • 0
  • 715
Kadın erkeğin eşitidir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Alevi Kültür Derneği Şubesi Kadın Kollarının Bademler köyünde düzenlediği panelde,’Alevilikte kadının yeri ve önemi anlatıldı.
Türkiye’nin ilk köy  tiyatrosu olan Bademler köyü tiyatro salonunda düzenlenen panele, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eski CHP Milletvekili Türkan Miçooğulları,CHP’nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı,sendikacı Yaşar Seyman,DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak  katıldı.

Köy halkının da büyük ilgi gösterdiği panelde konuşan DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak,Aleviliğin vazgeçilmez bir dostluk olduğunu belirterek,HZ.Fatıma’nın kadın hareketinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.Gürocak,Aleviliğin her türlü zalimliğin karşısında olduğunu da ifade ederek,’’Aleviler laikliğin harcıdır.’’dedi.

Büyük ilgiyle dinlenen panelde daha sonra konuşan,Yaşar Seyman ise,gönül meclisinde konuştuklarına dikkat çekerek,Kerbela’dan bu yana aşıp gelmiş bu inancın sadece selamlanması gerektiğini  belirterek,’’Ben dağı taşı örgütlerim,bütün renkleri bir arada tutmayı başarırım.Aleviler tartışma kültüründen gelmektedir.Bizler her inanca saygılıyız.’’diyerek,Alevilerin kadın konusunda büyük mücadele verdiğine deyindi.
Türkiye’deki alevi örgütlerine büyük görev düştüğünü de belirten Seyman, Hacı Bektaş’ın,’’Kadın erkeğin eşitidir’’sözünü hatırlatarak, Urla Belediye başkanı Sibel Uyar’ı da,demokraside ve kadının önemi konusunda model örnek kadın belediye başkanı olarak gösterdi.

Büyük alkışlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Seyman,’’yarin yanağından gayri her şeye ortağız. Demokrasi yaşam biçimimiz olmalı’’dedi.
Köy halkı tarafından katılımcılara, etli pilav ikram edildi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv