Kadınlara sağlık eğitimi

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

 
Çiğli Belediyesi, kadın hastalıkları ve sağlığı konusunda yıllardır yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi hekimlerinden Dr. Hüseyin Çetinel ile Psikolog Şengül Çavuşoğlu, kadınları temel sağlık konularında bilgilendirdi.
Güzeltepe – Şirintepe Kadın Dayanışma, Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kadın sağlığı bilgilendirme toplantısında kadınlar, rahim ağzı ve meme kanseri, anne sağlığı ve bebek emzirme yöntemleri ile menopoz ve kemik erimesi gibi kadınları yakından ilgilendiren konularda bilgi aldılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Eğitim Birimi Sorumlusu Dr. Hüseyin Çetinel ile Hastane Psikologlarından Şengül Çavuşoğlu, yaklaşık iki saat boyunca slayt eşliğinde kadın sağlığı ve hastalıkları konularında sunum yaptılar.  Yoğun katılımın yaşandığı toplantıya katılan kadınlara seminer sonunda birer sertifika verildi.
Kadınlar kontrolden geçirilecek
Seminere katılanlar kadınlar arasından isteyenler 11 Mart tarihinde hastanede kontrolden geçirilecek. Çiğli’den araçlarla Eşrefpaşa Hastanesi’ne götürülecek kadınlara röntgen film çekimi, smear testi, mamografi ve kan tahlili yaptırılacak. Tüm bu işlemlerden ise kadınlardan ücret talep edilmeyecek. Kontrol ve tahliller sonucu hastalık tespit edilenlerin ise tedavisine yine ücretsiz olarak hastanede hemen başlanabilecek.
Kadın sağlığı önemli projemiz
 Eşrefpaşa Hastanesi Hekimi Dr. Hüseyin Çetinel, hastane olarak 4 önemli proje yürüttüklerini belirterek bunlardan birinin de kadın sağlığı eğitimleri olduğunu belirtti. Son iki yılda 7 bin kadına ulaştıklarını ve ciddi anlamda bilgilendirme yaptıklarını belirten Çetinel, “Hastane olarak biz herkese açığız. Kadın sağılığı bizim için önemli ve kadınlarımızın kendileriyle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu nedenle mahallelerde bilgilendirmeler yapıyoruz, ücretsiz kontroller gerçekleştiriyoruz. Acil olanları hemen tedaviye alıyoruz” diye konuştu.
Kadınlara yönelik etkinliklerimiz devam edecek
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise kadınlara yönelik farklı alanlarda etkinlik ve hizmet yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.  Kadın sağılığı konusunda mahallelerde yapılan bilgilendirme toplantılarına büyük ilgi yaşandığını kaydeden Başkan Solak, bu tür bilgilendirme amaçlı toplantıların devam edeceğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv