Kalbe kışın daha fazla dikkat

  • 0
  • 765
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’ninİzmir Kent Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Karşıyaka SağlıkBilgilendirmeleri” panelinde kalp hastalıklarına karşı kış aylarında dahadikkatli olunması gerektiğine dikkat çekildi. Karşıyakalılara soğuk hava vekalp hastalıklarına ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Cevat Şekuri, “Hareketsizlik,ağır yemekler ve soğuk havalarda yaşanan kalp spazmlarına karşı ayrı birkorunma geliştirmeliyiz” dedi. 

Karşıyaka BelediyeBinası toplantı salonunda  “Soğuk Hava veKalp Hastalıkları” konusunu anlatan Cevat Şekuri damar tıkanıklıkları ve kalphastalıklarına yönelik yapılması gerekenleri anlattı. Kış aylarındahareketsizliğin arttığını belirten Şekuri, “Hareketsizlik ve ağır yağılı yemekler sonrası kilo artışı yaşanabilir.Bu faktörler riski arttırır. Masa başı çalışanların daha çok dikkatli olması,spor için mutlaka zaman ayırmaları gerekir. Ayrıca ağır sporlardan dakaçınılmalıdır. 50 yaşından sonra futbol, su topu gibi sporlar yerine tempoluyürüyüş tercih etmeliyiz“ diye konuştu. 

Kalp ve damarhastalıklarına karşı dış etmenlerin bilinerek önlemlerin alınması gerektiğinibelirten Şekuri, “Öncelikle sigara büyük bir risk oluşturmaktadır. Kampanyalardüzenleniyor, ancak kulanım oranı çok daha düşmelidir. Hipertansiyonu olanlardikkatli olmalı, kontrollerini sürekli yapmalıdır. Şeker hastaları, yüksekkolestrolü olanlar da risk taşımaktadır. Şişmanlık ve hareketsiz yaşam dahastalıkları arttırmaktadır. Aşırı stres yaşayanlar, kavgacı ve çok hırslıkişilerde dikkatli olmalıdır.  Aşırıalkol tüketimi her zaman riski arttırmaktadır“ dedi.

 Erken teşhisin ömreömür kattığını ifade eden Cevat Şekuri, damar sertliğinin genç yaşlardabaşladığını, 50’li yaşlarda ortaya çıktığını belirterek, “Gençleri sigaradanuzak tutmalıyız. Sağlık politikaları geliştirip bu uygulamalarıetkinleştirmeliyiz. Tempolu yürüyüş, kültür fizik, yüzme gibi sporlara öncelikvermeli, bahçe işleri gibi bedeni çalıştıran işler ile uğraşmalılar“ dedi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv